urbanisme

Escaldes i la capital busquen una entesa amb els arquitectes

Els comuns no preveuen canviar d’opinió i rebutgen el concurs d’idees

Escaldes i la capital busquen una entesa amb els arquitectesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reunió que van celebrar la setmana passada els comuns de la capital i Escaldes-Engordany amb representants del Col·legi d’Arquitectes no va servir per arribar a cap acord. Així ho van confirmar fonts comunals, que van lamentar la posició “tan dura” que manté el col·lectiu professional davant la decisió de les dues corporacions de convocar un concurs de mèrits i no un d’idees per l’embelliment de l’avinguda Meritxell i de Vivand.

És per aquest motiu que s’ha previst que avui es dugui a terme una nova trobada per intentar arribar a una entesa o prendre una decisió al respecte. Ara bé, segons les fonts consultades, en principi, les corporacions no tindrien voluntat de canviar la seva posició perquè consideren que tenen molt clar què volen que es faci a les avingudes, i per tant amb un concurs de mèrits en tenen prou. “Fem el concurs que necessitem, no el que ells volen”, van manifestar les mateixes fonts.

Els dirigents comunals lamenten que s’hagi arribat a aquest punt de tibantor entre les dues parts. De fet, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ja va titllar de “lamentable” el vet imposat pel Col·legi d’Arquitectes als seus associats per aquest concurs i va afegir que “a mi els vets em sonen a dictadura”.

La polèmica va esclatar quan es va saber que el Col·legi havia decidit vetar que el col·lectiu es presenti al concurs per embellir les avingudes Meritxell i Carlemany perquè les corporacions implicades havien optat per un concurs de mèrits i no un d’idees. Una decisió que no ha agradat a alguns arquitectes.

I és que la junta de l’organisme va decidir preguntar als col·legiats sobre la qüestió i que el resultat fos vinculant. En total van votar 27 persones de les 120 que hi ha col·legiades. Concretament 22 van votar a favor del vet i cinc en contra a la pregunta de “voleu que el col·lectiu d’arquitectes s’abstingui de presentar-se al concurs i reivindiquem fer un concurs d’idees?”. Qui no compleixi el mandat s’enfronta a sancions.

tracking