L'índex de preus al consum es va situar al gener en l'1,3%

El transport i l’alimentació són els grups amb la pujada més accentuada

L'índex de preus al consum es va situar al gener en l'1,3%ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’índex de preus al consum (IPC) es va situar al gener en un 1,3% positiu, fet que confirma el comportament a l’alça del darrer any, ja que el gener de l’any passat es va registrar un índex del 0,6% negatiu, segons les dades que va publicar ahir el departament d’Estadística. La variació del gener en comparació amb el mes anterior va ser del 0,5%.

Etiquetes:

Els sectors en què s’ha notat més la influència positiva han estat el del transport, per l’augment del preu dels carburants i lubricants –que passen del 2,6% al 8,6%–, i el de l’alimentació, per la pujada de preus de llegums i verdures, que han passat del 4% al 10%. D’altres grups amb variació positiva han estat el d’esbarjo, espectacles i cultura, i el de l’habitatge, àmbits que l’any passat van disminuir. També el de la salut ha augmentat més que l’any passat per l’encariment dels preus d’alguns productes farmacèutics.

El vestit i el calçat, en canvi, han disminuït més respecte al 2016, mentre que l’ensenyament, els béns i serveis, i els mobles i serveis per a la llar han baixat, quan l’any passat es mantenien. El sector hoteler i de restauració es manté estable.

En relació amb l’Estat espa­nyol, la variació anual de l’IPC al país veí el mes passat es va situar en el 3% i va repercutir sobretot en l’habitatge, pel preu de la llum, i el transport, pel preu dels carburants. Pel que fa a França, l’índex de preus al consum es publica el 21 de febrer. Per altra banda, pel que fa a la Unió Monetària, l’evolució dels preus va apuntar una variació anual de l’1,8% al gener, un augment de set dècimes amb relació a la mesura de la inflació del desembre.

tracking