justícia

Cinca diu que Samarra coneixia la societat panamenya

Reitera que es va crear perquè els gestors creien que era bo per a l’empresa

Cinca diu que Samarra coneixia la panamenya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances, Jordi Cinca, que dimarts va declarar al Tribunal de Corts per donar explicacions sobre la querella que li ha presentat l’expresident d’Orfund, Joan Samarra, per apropiació indeguda, administració deslleial i blanqueig de diners quan era administrador de l’empresa a final del noranta, va tornar a reiterar ahir la seva innocència. Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, a preguntes dels periodistes, Cinca va assegurar que Samarra coneixia l’existència de la societat de dret panameny que Orfund va constituir en aquell país amb “l’objectiu de comptar amb un instrument necessari per si sortien oportunitats de negoci a Amèrica central i llatina”. Una societat que “en cap cas” es va fer servir, motiu pel qual ell mateix la va dissoldre el 2002.

Segons el ministre, “el senyor Samarra diu que no en tenia constància [de l’existència de la societat] i jo li dic que sí que en tenia”. En aquest sentit, Cinca va indicar que malgrat que Samarra diu el contrari –“suposo que per això ha presentat la querella”–, ell té el convenciment que “tot el que vaig dur a terme durant aquesta etapa laboral a Orfund va estar sempre dins la legalitat”.

Respecte a la declaració de dimarts davant la magistrada del Tribunal de Corts Concepció Baron, el titular de la cartera de Finances va mostrar la seva satisfacció per haver pogut tenir l’oportunitat d’explicar com funcionava l’empresa. “Tot i que podia haver-ho fet d’una altra manera, la meva opció va ser respondre a totes les preguntes que em van fer i ampliar aquestes explicacions”, va assenyalar Cinca, que va afegir que “el millor favor que podem fer a l’Estat de dret i a la justícia és deixar treballar la magistrada i que aquesta decideixi el que consideri oportú”.

Preguntat pel que considera que més interessa a Baron en aquest cas, el ministre va indicar que ho desconeix. “Entenc que fa les preguntes en funció de qui ets i del paper que cadascú té en aquesta història que pretén explicar la querella”, va indicar.

Cal recordar que Samarra acusa Cinca d’haver-se apropiat d’una trentena de lingots d’or de l’empresa amb un valor de mercat d’uns 2,5 milions d’euros. Un fet, segons el querellat, clau en la fallida final d’Orfund.

tracking