política

El PS promou una llei per als emprenedors que aposta per agilitzar la creació d'empreses

El PS promou una llei per als emprenedors que aposta per agilitzar la creació d'empresesSònia Bagudanch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS entrarà aquesta setmana a tràmit una proposta de llei de l’emprenedoria que aposta per agilitzar la creació d’empreses i per donar incentius als que vulguin engegar negocis al país. Segons va exposar ahir en roda de premsa el conseller general Gerard Alís, “els requisits administratius sovint fan farragós el procediment”, i és per això que plantegen un sistema telemàtic que permeti crear una empresa en sis hores i començar a treballar immediatament, si bé amb “controls a posteriori”.

A banda de la simplificació administrativa –principal demanda dels inversors estrangers, segons el PS–, la proposta també contempla allargar a dos anys la reducció al 50% de les quotes dels autònoms i impulsar programes de subvenció. A més, preveu la creació d’un punt d’informació específic a Govern per fer tots els tràmits i promoure activitats de foment de l’emprenedoria a l’escola.

La proposició de llei regula per primer cop el micromecenatge i crea figures jurídiques per donar facilitats a l’emprenedor, així com fórmules de finançament que ajudin l’empresari o l’autònom i el penalitzin menys. Els socialdemòcrates van remarcar que esperen el suport dels grups parlamentaris i de les associacions empresarials per tramitar el projecte.

tracking