reportatge

Contraban de còmics

La guàrdia civil va comissar a un ciutadà francès, en una inspecció fiscal realitzada a Torà, 576 còmics per un valor de 7.665 euros comprats a Andorra.

Contraban de còmicsGUÀRDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

a guàrdia civil va controlar dimecres passat un contrabandista, si més no allunyat del perfil dels que el cos d’ordre espa-nyol arresta habitualment per delictes vinculats amb Andorra. Res de tabac de contraban, ni tampoc cap intent d’entrar a Espanya diners ingressats en alguna entitat financera del Principat. En aquest cas, la persona detinguda per la guàrdia civil va ser un padrí de nacionalitat francesa i el material que no va poder entrar al país estava vinculat amb la cultura i no pas amb el tabac o les divises.

Aturat al terme municipal de Torà, a la província de Lleida, els agents destinats a la caserna de la guàrdia civil de Solsona van trobar a l’interior del vehicle que conduïa l’home, de 73 anys, llibres. Concretament, 576 còmics escrits en francès que el padrí amagava a l’interior del maleter del cotxe. Els 576 llibres es trobaven dins de 14 caixes i aquestes estaven tapades amb una manta. El material comissat en l’operació tindria, segons un comunicat emès ahir per la comandància de la guàrdia civil de Lleida, un valor al mercat de 7.665,13 euros. Adquirits en una llibreria d’Escaldes-Engordany, el cos d’ordre espanyol considera que es tracta d’una expedició comercial no declarada, ja que, segons va explicar la persona controlada, la destinació dels còmics era una botiga situada a la localitat d’Eivissa. En considerar-se una expedició comercial, el valor màxim en còmics que el ciutadà francès podia haver intentat introduir a Espanya sense declar hauria d’haver estat de 900 euros (450 si s’hagués tractat d’un menor de 15 anys). En ser superior a aquesta xifra, hauria comès una infracció de la Llei de repressió de contraban. Els 576 llibres de còmic han quedat dipositats a la duana de la Farga de Moles després que fossin comissats per la guàrdia civil.

TABAC PER UN VALOR DE 13.950 EUROS

Dos dies després d’haver confiscat els còmics, la guàrdia civil va fer una segona operació de lluita contra el contraban. Va ser a la carretera N-260, a l’altura de la localitat de Bellver de Cerdanya, i la persona controlada, un ciutadà armeni de 30 anys que transportava dins d’un turisme amb matrícula anglesa tabac de contraban. Concretament, 3.060 paquets de diverses marques comprats a Andor­ra amb un valor al mercat de 13.960 euros. Els agents van sospitar perquè el vehicle no tenia seients a la part de darrere. Dins del maleter van trobar el tabac en bosses sota una manta.

tracking