parc d'aniMals

Naturlandia tancarà un de cada tres dies durant aquest any

El calendari del 2017 fixa que hi haurà 117 dies de tancament total

Naturlandia tancarà un de cada tres dies durant aquest any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Naturlandia ja ha preparat el calendari d’obertures i tancaments per a tot l’any, segons van explicar fonts del parc, i s’ha establert que hi haurà 117 dies de tancament total. A efectes pràctics significa que un terç de l’any les instal·lacions estaran tancades. Les mateixes fonts van informar que aquest volum correspon a la major part dels mesos de maig i novembre, a la meitat d’abril i a tots els dimarts i dimecres de la resta de mesos (excepte la part de temporada molt alta a l’estiu). Per tant, el parc estarà obert 248 dies l’any, però aquesta xifra s’ha de tornar a dividir. Hi haurà quatre mesos, de gener a abril i al desembre, que Naturlandia estarà parcialment tancada, ja que només s’obrirà la cota 2.000. La majoria d’activitats, que es troben a la cota 1.600, estaran tancades. En resum, la instal·lació té el calendari dividit en tres. Un terç dels dies estarà tot tancat, un terç de les jornades estarà tancat la meitat (on hi ha la major part d’activitats) i un terç estarà tot obert.

Una part dels consellers de la majoria i de l’entorn de Laurèdia en Comú es mostren molt disgustats per com està portant el comú l’afer Naturlandia. Hi ha consellers que no entenen com es pot haver fet una reforma d’aquest calibre sense que abans el nou rumb fos aprovat pel consell d’administració. En aquesta línia manifesten que s’ha actuat amb la tàctica dels fets consumats. La reforma s’ha posat en marxa sense que l’hagués validat prèviament el consell d’administració de Naturlandia, que és qui ha de tenir l’última paraula per canviar, com s’ha fet, tota la dinàmica, els objectius, les perspectives i la gestió.

Menys ingressos

Tant consellers de comú com gent de Laurèdia en Comú i treballadors del parc coincideixen que no entenen quina és l’estratègia que s’està seguint. Dubten que ajudi en la viabilitat del parc. Aquest raonament es basa en el fet que Naturlandia passarà a tenir menys ingressos perquè hi haurà molts dies que no obrirà i una part dels que obri no estarà funcionant al cent per cent. A hores d’ara no es pot saber quin serà el percentatge de reducció dels ingressos, però en tot cas es dona totalment per fet que baixaran.

La realitat dels menors ingressos contrasta amb la falta de certeses respecte a com es reduiran les despeses. El tancament total d’un terç dels dies i parcial d’un altre terç només pot tenir una afectació important en les despeses de personal. El cònsol, Josep Miquel Vila, va anunciar que no hi hauria acomiadaments entre la setantena de treballadors fixos que té el parc. I va fer una referència a una menor quantitat de contractacions temporals. L’afirmació no va ser creguda inicialment, fins i tot per part de la seva gent propera, segons fonts comunals, entenent que es volien amagar els acomiadaments. L’anàlisi del calendari del parc, però, deixa dubtes. Dependrà molt de com evolucioni el nombre de clients del parc amb la retallada dels dies d’obertura. Però en tot cas, donant per bones les afirmacions de Vila, la reducció de les despeses de personal serà molt petita si no hi ha acomiadaments de treballadors fixos. I estarà lluny, o com a mínim les fonts consultades així ho creuen, de compensar la baixada dels ingressos pels tancaments. Tot plegat ha fet que tant des d’una part del comú com des de part dels treballadors es posi en dubte que sigui l’estratègia cor­recta per redreçar els comptes.

Un dels efectes del tancament sense avís previ ha estat, segons fonts dels treballadors, que s’han rebut queixes de persones que havien adquirit el forfet de temporada i que ara s’han trobat que si volien anar a fer esquí de fons en dimarts o dimecres, està tancat.

EL DUBTE DELS ACOMIADAMENTS

Els treballadors de Naturlandia continuen inquiets respecte a quin serà el futur laboral al parc. Malgrat que les manifestacions públiques van desmentint que hi haurà acomiadaments, els treballadors segueixen pensant que aquesta situació serà temporal i que a mitjà termini es produirà una reducció de plantilla. Segons fonts del col·lectiu, es tem que un cop hagi passat tota la tempesta dels canvis i que el punt de mira ja no estigui damunt de Naturlandia, s’aprofitarà per fer una retallada de personal. Creuen que una vintena aniran al carrer.

Naturlandia tancarà un de cada tres dies durant aquest any

tracking