natura

Medi ambient engega el pla d'acció de les zones humides

La iniciativa pretén preservar i mantenir els hàbitats, rics en biodiversitat

Medi ambient engega el pla d'acció de les zones humidesSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha engegat el pla d’acció de les zones humides d’Andorra per al 2017-2024, una acció emmarcada en l’estratègia nacional de la biodiversitat d’Andorra i que respon als compromisos del conveni de Ramsar, que estableix que cada país ha de mantenir i conservar les seves zones humides. També s’emmarca en els punts 4, 6, 13 i 15 dels objectius de desenvolupament sostenible, que conformen l’actual agenda per al desenvolupament post-2015, adoptada el setembre del 2015 a la cimera de les Nacions Unides.

Amb motiu del Dia mundial de les zones humides, que es va celebrar ahir, el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, i la cap de l’àrea de Paisatge, Anna Moles, van presentar el pla d’acció que es va aprovar dimecres passat al consell de ministres.

Marc Rossell va recordar que les molleres tenen una importància patrimonial extraordinària per ser hàbitats amb molta biodiversitat, i també va dir que tenen un paper molt significatiu en el funcionament hidrològic, perquè poden acumular un volum important d’aigua i esmorteeixen la velocitat del seu flux, de manera que poden evitar inundacions.

El país compta amb 1.763 zones humides inventariades, que representen l’1,3% del territori del Principat. A més, la majoria es troben en alta muntanya, per sobre dels 2.000 metres, i per això estan especialment ben conservades. De fet, el Principat és el tercer país europeu amb més superfície declarada com a espai d’alt interès mundial per a les zones humides.

tracking