telecomunicacions

El trànsit nacional d'internet es dobla l'últim any i frega els cinc milions

Les dades, mesurades en gigabytes, pateixen una variació positiva respecte del 2015 del 98,7%

El trànsit nacional d'internet es dobla l'últim any i frega els cinc milionsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dades de telecomunicacions fetes públiques pel departament d’Estadística apunten que durant el 2016, el trànsit per Internet a nivell nacional s’ha doblat respecte del 2015. En concret ha passat dels 2.455.833 gb a 4.880.909 durant l’últim any, arribant gairebé als cinc milions, la qual cosa representa una variació positiva del 98,7%. A l’àmbit internacional les xifres també han experimentat un increment, passant dels 12.422.487 gb el 2015 a 14.291.424 gb durant el 2016.

Les dades sobre el trànsit d’internet mòbil també s’han disparat. De fet, Carles Casadevall, director d’Internacional i Roaming d’Andorra Telecom, va determinar que aquestes “han protagonitzat una pujada molt bèstia respecte a l’any anterior”. Un increment que Casadevall va atribuir al creixement de clients amb dades incloses i a la tarifa plana. “Abans hi havia molta gent que no tenia les dades incloses en el telèfon i amb el forfet Mobiland 29, molta gent ha canviat. A més a més, la tarifa plana ha ajudat els usuaris a perdre la por. Ara tenen la tranquil·litat de saber que encara que superin la velocitat no pagaran més, i aquests dos factors han tingut molt a veure amb aquest creixement”, i va afegir que encara que fa temps que ofereixen aquests serveis “costa canviar els hàbits de la gent”.

D’altra banda l’informe de telecomunicacions també assenyala que s’ha produït una disminució quant a trànsit telefònic fix a nivell nacional. Si el desembre del 2015 es van registrar un total de 7.675.010 minuts, el mateix mes del 2016 aquesta xifra va decréixer fins als 4.916.720 minuts, una variació negativa del 35,9%. “El trànsit de telefonia fixa ha caigut una barbaritat, i és veritat que la gent cada cop truca menys, però aquesta tendència ja fa anys que es nota i de fet, aquest últim any no és el que menys ha baixat de tots”, va manifestar Casadevall.

El director d’Internacional d’Andorra Telecom també va expressar que aquest fenomen és conseqüència, entre d’altres, de l’increment d’altres formes de comunicació com és el cas del WhatsApp. “Els nous consumidors, els que tenen entre 15 i 35 anys utilitzen sobretot les xarxes socials i també s’han posat de moda les notes de veu”.

A més, les dades de telecomunicacions indiquen que els abonats a internet de banda ampla han crescut. Comparant els resultats del desembre del 2015 amb els del mateix mes del 2016 es mostra una variació percentual positiva del 5,9%. També, els abonats al servei de telefonia mòbil han augmentat un 6,2% durant l’últim any.

tracking