fiscalitat

Darrers tràmits per l'entrada en vigor del CDI amb Portugal

El president lusità ja ha ratificat la resolució de l’assemblea portuguesa

Darrers tràmits per l'entrada en vigor del CDI amb PortugalSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president portuguès Marcelo Rebelo de Sousa ha ratificat la resolució de l’assemblea portuguesa que valida el conveni de no doble imposició (CDI) signat amb Andorra. Es tracta d’un dels dar­rers tràmits perquè el text –que ambdues parts van rubricar a Nova York el setembre del 2015– entri en vigor. Segons van asse-nyalar ahir des del Govern, després de la ratificació presidencial el text es publicarà al Diari Oficial de la República de Portugal els pròxims dies. A partir d’aquí, “entrarà en vigor a comptar que els dos països informin de la finalització dels tràmits legals interns requerits”, van afegir-hi des de l’executiu.

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va signar l’acord que evitarà la doble imposició entre els dos estats amb el seu homòleg lusità llavors, Rui Manuel Parente Chancerelle de Machete. Ho van fer el 27 de setembre del 2015. Culminaven les negociacions entre els respectius executius i aleshores es va iniciar el procés que havia de culminar amb l’aprovació del text per part dels dos parlaments. Al Principat, el Consell General el va ratificar el 30 de novembre de l’any passat.

Després de les negociacions i ratificacions dels CDI amb França i Espanya, el conveni amb Portugal els seguia en l’ordre de prioritats atesa l’estreta relació entre els dos estats i la important colònia portuguesa que resideix al Principat.

Ambdues parts han destacat que ha de suposar un avenç en la millora de les relacions econòmiques entre ambdós estats, ja que elimina la doble tributació de les empreses d’un país o l’altre que operen a l’altre territori.

tracking