Infraestructures

Inici de l'obra per refer l'accés a l'aeroport

Les reformes disposaran d’un pressupost total de gairebé 170.000 euros

Inici de l'obra per refer l'accés a l'aeroportCYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aeroports Públics de la Generalitat ha començat ja aquesta setmana els treballs necessaris per desenvolupar les obres de millora de l’aeroport d’Andorra-la Seu. Es tracta d’una reforma per a la qual es disposa de gairebé 170.000 euros. Primer, durant els dies d’inici, els treballs se centraran en la carretera d’accés a l’aeroport per evitar que hi hagi despreniments. Per a aquestes tasques s’està construint un mur de gabions al llarg d’un tram de carretera on habitualment es produeixen petits moviments de terra que afecten la circulació de vehicles.

Una vegada que finalitzin aquestes obres en concret, els treballs es traslladaran ja a l’interior de les instal·lacions aèries, encara que no està previst que es produeixin afectacions en les operacions que es puguin donar. De fet, en els documents corresponents al concurs públic ja es preveia una clàusula a les bases de la licitació del concurs que fixava que les reformes tindrien lloc “de dilluns a divendres, excloent els caps de setmana, fora de l’horari públic de l’aeroport per no produir afectacions a les operacions que es realitzen a la infraestructura”.

A més a més, a la pista es tractarà d’allargar els col·lectors de drenatge de les franges dels car­rers de rodera i també s’anivellaran els pendents transversals d’aquests carrers i de la pista d’enlairament i aterratge per tal de complir amb la normativa aeronàutica.

Està previst que aquests treballs s’allarguin durant dos mesos i van a càrrec de l’empresa guanyadora del concurs, Bigas Grup, SLU, de Granollers.

tracking