Política

El 85% dels funcionaris pensa que cobra poc

El 85,6% pensa que el seu salari no s’ajusta al lloc de treball i un 91,7% vol que se l’avaluï per determinar la retribució

El 85% dels funcionaris pensa que cobra pocX. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 85,6% dels funcionaris creu que el seu sou no s’ajusta a “les característiques del lloc de treball”, segons una enquesta que el Govern va realitzar de l’11 al 21 de novembre als empleats de l’administració i que van contestar 640 dels 2.500 que hi treballen. D’aquests, el 75,6% dels consultats van ser funcionaris i l’altre 24,4% treballadors eventuals. “És evident que hi ha hagut una congelació salarial de la retribució fixa a causa del context econòmic i és normal que la gent tingui aquesta percepció”, va dir en una roda de premsa la ministra de la Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, amb relació a la sensació que tenen els funcionaris que cobren poc. Una gran majoria dels consultats, un 91,7%, estarien d’acord que se’ls avalués i se’ls donés una retribució si tenen un bon rendiment a la feina. A més, el 89,3% està a favor que es desenvolupi un sistema disciplinari per sancionar els treballadors amb conductes que no siguin adequades. “Hi ha la necessitat d’harmonitzar els conceptes retributius actuals”, va sub­ratllar Descarrega.

Per un altre costat, la ministra va indicar que l’administració general té “limitacions marcades” pel que fa a la mobilitat dels seus treballadors i cal potenciar-la. En aquest context, un 82,5% dels empleats de Govern pensen que seria interessant poder canviar de lloc de treball dins de l’administració. A més, el 81% considera que a les feines públiques no s’ofereixen oportunitats de promoció i el 76,4% creu que seria interessant participar en projectes transversals dins de l’adminis­tració.

Pel que fa als eventuals, Descar­rega va destacar que cal revisar aquesta figura i “crear noves tipologies de personal”.

Aquesta enquesta, va relatar la ministra, és una diagnosi del sector per tenir en compte en la reforma de la funció pública. L’actual llei és de l’any 2000, quan a l’administració hi treballaven unes 1.700 persones, mentre que ara ho fan prop de 2.500.

Reunió amb els sindicats

Descarrega també va mantenir ahir la primera trobada amb els sindicats de l’administració, als quals va presentar els resultats de l’enquesta. “El clima ha estat cordial, de col·laboració i amb voluntat de tirar endavant aquest projecte”, va assenyalar.

El Govern ha programat els treballs que ha de realitzar de gener a maig. Segons Descarrega, volen tenir un avantprojecte de llei a mitjan any. Per assolir aquest objectiu treballen amb els sindicats de l’administració, consultores de gestió pública, el comitè tècnic de seguiment i directors dels diversos departaments.

tracking