justícia

Canillo haurà d'indemnitzar un veí pel retard en fer unes obres

Haurà de pagar-li 50 euros per dia segons el contracte que es va signar el 27 d’abril del 2011

Canillo haurà d'indemnitzar un veí pel retard en fer unes obresXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala administrativa del Tribunal Superior ha condemnat el comú de Canillo a indemnitzar un veí de la parròquia pel retard en realitzar unes obres que eren responsabilitat de la corporació. Els magistrats consideren que s’ha de complir el contracte signat el 27 d’abril del 2011, en què les dues parts van acordar que el comú pagaria al veí 50 euros per cada dia de retard en la finalització de les obres. La sentència asse-nyala que la quantia de la indemnització serà quantificada en fase d’execució de la sentència, però tenint en compte que ja han passat més de 2.000 dies des que es va signar el contracte, els diners a pagar pel comú podrien superar els 100.000 euros.

El veí va interposar l’any passat una demanda contra la desestimació tàcita del Govern i del comú de Canillo respecte a la seva sol·licitud de realització d’obres i abonament d’una indemnització per retard en l’execució dels treballs pactats. El Tribunal de Batlles va estimar substancialment la demanda i va condemnar la corporació a realitzar a càrrec seu els treballs, però va desestimar la petició de les indemnitzacions.

La representació processal del veí va presentar recurs al Superior reclamant el pagament de les indemnitzacions previstes en el contracte del 2011 pels “reiterats incompliments en l’execució dels treballs pactats” i pels “perjudicis patits per la part agent per unes obres que s’havien d’haver dut a terme fa més set anys”.

El Superior ha acceptat la demanda d’indemnització i no ha tingut en compte les al·legacions del comú respecte que la sanció prevista al contracte no es pot aplicar perquè sí es van executar els treballs segons la pericial judicial, “amb independència del resultat insuficient d’alguns d’ells”. També assenyalaven que l’aplicació de la sanció seria abusiva “atès que la pròpia part agent ha negat la continuació d’alguns treballs” i perquè “la durada del present procediment s’ha allargat indegudament”.

En la sentència s’assenyala que part dels treballs pactats no s’han executat o s’han fet malament, i d’aquí la condemna.

tracking