turisme

La boira obliga de nou a desviar els vols amb esquiadors anglesos

Els avions noliejats per Neilson no han pogut aterrar a Lleida-Alguaire per tercera setmana consecutiva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La boira a l’aeroport de Lleida-Alguaire va obligar a desviar ahir al de Reus tres avions procedents d’Anglaterra que portaven esquiadors d’aquest país a passar una setmana d’esquí a Andorra. Tots els vols noliejats en el que portem d’hivern per l’operador turístic britànic Neilson no han pogut aterrar a l’aeroport lleidatà a causa de la boira i han acabat fent-ho a la instal·lació tarragonina. No ho van poder fer els tres primers que van arribar a Catalunya el 21 de desembre, ni els tres següents el 28 de desembre ni tampoc els tres d’ahir. En total s’han vist afectats 15 vols, ja que als nou que portaven esquiadors del Regne Unit s’hi han de sumar els sis de tornada que han dut al seu país d’origen els turistes que han esquiat majoritàriament al Principat, ja que només una petitíssima part ho fa a les pistes catalanes de Baqueira Beret, a la Vall d’Aran.

La desviació de vols de Lleida a Reus no comporta cap problema a l’operador turístic, ja que té pactat amb la Generalitat de Catalunya, propietària de l’aeroport d’Alguaire, una operativa alternativa en cas de boira. L’únic contratemps per als esquiadors són la quarantena de quilòmetres de més que han de fer per carretera per arribar de Reus fins a Andor­ra, ja que els 140 entre Alguaire i el Principat passen a ser 190.

La previsió de boira per als propers dies pot tornar a complicar l’operativa a l’aeroport d’Alguaire i continuar desviant els vols fins a Reus. Neilson té un contracte de tres anys amb la Generalitat per utilitzar l’aeroport de Lleida, i aquest hivern té previst portar 11.200 esquiadors. A partir de Reis passarà d’operar tres vols setmanals a cinc.

tracking