Condemnen a cinc anys i mig un home per abusar d'una menor

La fiscalia en volia dotze i mig perquè li imputava una segona agressió sexual a una altra menor

Condemnen a cinc anys i mig un home per abusar d'una menorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha sentenciat a cinc anys i mig de presó un home per haver agredit sexualment una nena de nou anys, a la qual també va amenaçar de fer-li mal a ella i a la seva família si explicava els abusos. Els magistrats l’han considerat culpable d’un delicte major d’agressió sexual a una víctima especialment vulnerable per raó de l’edat. Delicte que ha castigat amb cinc anys de presó ferma. Les amenaces han incrementat en sis mesos la condemna. La fiscalia va demanar dotze anys i mig de presó, ja que li imputava un segon delicte d’agressió sexual i amenaces a una altra menor. Finalment, Corts l’absol d’aquest delicte i el ministeri públic també ha hagut de veure com els magistrats reduïen la petició de condemna pel primer. En aquest cas, la fiscalia havia demanat sis anys per l’agressió sexual i un per les amenaces.

Etiquetes:

La condemna segueix la línia demanada per la defensa, que era de cinc anys de presó ferma per l’únic dels delictes que des del primer moment va admetre el seu defensat: el de l’agressió sexual a la primera de les menors. Tant en les declaracions davant la policia i la Batllia com en la vista oral celebrada l’octubre passat, el processat, de nacionalitat espa­nyola de 47 anys, va negar l’agressió sexual a la segona de les menors i haver amenaçat cap de les dues nenes.

Berenador del Ribaló

Els fets pels quals ha estat condemnat van passar el 8 de novembre de l’any passat al berenador del Ribaló, situat al costat del carrer Gil Robles, a Santa Coloma. L’home, que no podrà contactar amb la víctima durant 12 anys un cop surti de la presó i al qual se li ha prohibit l’accés per a tota la vida a Andorra, va contactar amb les dues nenes quan estava passejant el gos. Les menors estaven fent el mateix amb el seu i el fet que un dels animals intentés muntar l’altre va donar peu a l’agressor a treure el tema sexual en la conversa que havia iniciat una estona abans amb una d’elles, la nena a la qual va agredir.

El processat, que havia arribat feia pocs dies al Principat amb l’objectiu de trobar feina, va aconseguir convèncer les dues nenes perquè anessin fins a unes taules de fusta que estaven més allunyades del camí i allí va ser on van començar els abusos. Primer va aconseguir que les dues menors li toquessin el penis per sobre dels pantalons, una de les quals es va apartar i ho va deixar de fer gairebé de manera immediata. Tots tres es van moure uns metres per amagar-se més i allà l’home va obligar sota amenaces la primera de les nenes a tocar-li el penis per sota de la roba interior primer, a abaixar-li els pantalons després i, agafant-la del braç, a masturbar-lo fins que va ejacular. Les dues menors van assegurar al judici que l’acusat, un cop finalitzats els abusos, les va amenaçar de fer-los mal a elles i a les seves famílies si ho explicaven.

No va ser fins dos dies després que la menor que va patir els abusos més greus va explicar al seu cosí, també de 9 anys, els fets. La mare del nen ho va comentar a la de la nena, que va denunciar l’home a la policia, que va procedir a la detenció. Davant la batlle de guàrdia va admetre els fets.

tracking