sanitat

El SAAS prepara l'acomiadament del director financer Quirze Font

El consell directiu ha de decidir si el cessa sense indemnització o pagant uns setanta mil euros

El SAAS prepara l'acomiadament del director financer Quirze FontFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les presumptes irregularitats al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) durant la primera legislatura demòcrata, que l’actual Govern ha portat a la fiscalia perquè decideixi si hi ha delictes, es cobraran en breu la primera víctima. El consell directiu del SASS, segons fonts de l’entorn polític, ha decidit acomiadar el director financer, Quirze Font. El SAAS no ha decidit encara, però, quina fórmula utilitzarà.

S’estan analitzant totes les suposades irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes, la intervenció i el Partit Socialdemòcrata per determinar si se l’acomiada per la via causal (falta molt greu) sense pagar indemnització o bé se’l cessa de forma no causal i se li paga el que fixa el contracte. Concretament hauria de cobrar uns setanta mil euros d’indemnització. Aquesta xifra surt del contracte de Font, que és de cinc anys de durada i set mil euros mensuals de salari. El contracte estableix que se li han d’abonar, en cas d’acomiadament no justificat, tres mesos de salari per cada any que li resti de contracte. La relació laboral encara té més de tres anys de recorregut i per tant hauria de cobrar l’equivalent a uns 70.000 euros (o el corresponent a uns deu salaris amb tots els conceptes inclosos).

El SAAS no té encara clar quina de les dues vies d’acomiadament utilitzarà, perquè la documentació analitzada fins ara mostraria una mala praxi o negligència, però sense indicis d’un comportament prou greu que justifiqués un acomiadament directe sense indemnització. L’organisme creu, a més, que ha de ser finalment la justícia, recordant que la documentació de les suposades irregularitats es troba a la fiscalia, qui finalment haurà de decidir si existeixen o no indicis de delicte.

La direcció del SAAS parteix de la base que més enllà de les possibles males praxis l’avaluació de la feina realitzada per Font no és satisfactòria i que per tant ha de ser rellevat al capdavant de la direcció financera.

De quatre a set mil euros

Altres fonts van indicar que el SAAS hauria d’explicar per què a Font se li va renovar el contracte coincidint gairebé amb el final de legislatura amb un increment molt alt de la remuneració. Quan va ser contractat per Lluís Burgués en la primera legislatura de Martí Font cobrava uns quatre mil euros i encara amb Burgués com a director general se li va fer un nou contracte per cinc anys (l’actual en vigor) amb uns emoluments de set mil. No hi ha cap documentació, segons el SAAS, que justifiqui aquest canvi tan important.

Fonts del Consell van comentar que el Govern està mirant molt de prop l’acomiadament de Font, ja que entén que si se l’indemnitza pot haver-hi una repercussió social i política negativa.

tracking