turisme

Reserves entre el 27 i Reis del 90% d'ocupació

La Unió Hotelera considera que l’ocupació durant les vacances de Nadal serà “molt forta” i “per sobre dels anys passats”

Reserves entre el 27 i Reis del 90% d'ocupacióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les reserves hoteleres per a les vacances de Nadal estaven ahir al voltant del 90%, segons va explicar al Diari el president de la Unió Hotelera (UHA), Manel Ara. “Les reserves que tenim a hores d’ara entre el 27 de desembre i Reis ens fan pensar que l’ocupació durant aquests dies serà molt forta i per sobre dels anys passats”, va indicar Ara, que va insistir que el volum de reserves “és més alt del normal”. Des de la UHA es va indicar que “en principi la temporada d’hivern començarà molt bé” i que “només hi ha la incertesa de les condicions de la neu”. L’alt volum de reserves fa pensar a la patronal de l’hoteleria que es pot fer ple durant les vacances de Nadal.

D’altra banda, la Unió Hotelera va fer balanç de les jornades Andorra Taula que s’han celebrat del 28 d’octubre al 28 de novembre. “Fem una valoració molt positiva”, va indicar Ara, que va ressaltar que “hem superat l’objectiu de menús venuts que ens havíem marcat”. En la presentació de les jornades es va estimar que es vendrien 7.000 menús i finalment han estat 7.436. Des de la UHA es calcula que l’esdeveniment ha tingut un impacte econòmic al país de 280.000 euros sumant els menús venuts i les despeses en publicitat als mitjans.

Satisfets per comptar amb la col·laboració de la cervesera catalana DAMM, que “ens ha permès arribar a diferents mercats”, la patronal hotelera vol en properes edicions fer de l’Andorra a Taula una marca de promoció gastronòmica del país. “Busquem el turisme cultural i la gastronomia també és cultura”, va indicar el president de l’entitat. El gruix del nou turista es buscarà a Catalunya perquè hi ha “una cultura gastronòmica molt important”.

EL PAÍS REBRÀ ENTRE UN 3 I UN 4% MÉS DE TURISTES

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va anunciar ahir que l’any es tancarà superant les previsions d’entrada de turistes. “Tancarem l’any en positiu, per sobre de l’objectiu del dos i escaig per cent. Segurament estarem entre un 3 i un 4% per sobre a nivell d’entrada de turistes”, va detallar. Unes xifres que considera que demostren que l’afer BPA no haurà tingut un efecte negatiu a nivell turístic. “El principal turista que ve a Andorra és espanyol i l’impacte que ha tingut la crisi BPA ha sigut sobretot a Espanya, però l’impacte negatiu no hi és.

En aquest sentit podem estar tranquils”, va explicar, remarcant que a més al país veí del sud

és on “tenim la imatge més forta i on ens coneixem més pel que som quant a destinació turística”.

tracking