Comerç

Els numismàtics volen aturar la campanya contra Andorra

Demanen a Pulido que deixi de parlar dels euros perquè “ja cansa”

Els numismàtics volen aturar la campanya contra AndorraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els professionals de la numismàtica andorrans estan totalment en contra de la intenció de la Plataforma de Col·leccionistes i Professionals de Monedes Ultratjats per Andorra d’iniciar una recollida de signatures per instar la Comissió Europea que sancioni el Govern per la distribució de les monedes d’euro. Iniciativa que va anunciar la setmana passada el portaveu de la plataforma, Rubén Pulido, l’empresari numismàtic espanyol que encapçala una croada contra la distribució dels euros en general i contra el ministre Jordi Cinca, en particular.

Aquest darrer capítol de la particular guerra de Pulido contra Andorra ha fet reaccionar els professionals de la numismàtica andorrans. Un d’ells, el propietari de la Filatèlia Andorrana, Vicenç Lucas, ha fet arribar una carta a l’empresari espanyol a qui li demana que “deixi de parlar d’Andorra, sobre l’assumpte dels euros, perquè ja cansa”.

En la missiva, Lucas admet que en la distribució que es va fer dels euros de col·leccionisme del 2014 “es va produir una situació molt desagradable”, però recorda que va ser “tant per als comerciants d’Andorra, com per la resta”. En la carta, Lucas indica que amb els euros del 2015 la distribució ha estat correcta i que fins i tot s’han venut alguns excedents del 2014.

En declaracions al Diari, el numismàtic andorrà va mostrar el seu malestar amb Pulido, sobretot quan parla de l’existència d’un mercat negre d’euros andorrans. Lucas sí que admet que hi va haver especulació amb els primers euros, però diu que Andorra “ha après dels errors” i ha gestionat els euros del 2015 “sense cap tipus d’especulació”.

tracking