Trànsit

L'entrada de vehicles superarà les previsions de Mobilitat

El servei calcula que acabaran creuant la frontera uns 135.000 automòbils

L'entrada de vehicles superarà les previsions de MobilitatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de Mobilitat preveu que siguin uns 135.000 vehicles els que acabin entrant al país fins demà un cop es tanqui el pont que es va iniciar divendres de la setmana passada. Si finalment s’acaben fent realitat les previsions de Mobilitat, acabarien accedint al país uns 10.000 vehicles més dels que es pensava que ho farien quan es va donar inici als ponts de la Constitució espanyola i de la Puríssima. Segons Mobilitat, a primera hora d’ahir havien entrat al Principat des de divendres uns 98.000 vehicles. Aquests s’hauran de sumar als prop de 35.000 automòbils que ho faran entre ahir, avui i demà.

La majoria dels vehicles, un 75%, han entrat per la frontera del riu Runer. Dijous passat va ser el dia de tots els de l’aqüeducte que més vehicles van entrar al país provinents de Catalunya, concretament 12.900. Si també es compten els vehicles que han entrat per la frontera del riu Baladrà, els dies que hi va haver més volum d’automòbils van ser dissabte i diumenge passat. Van entrar al país 18.000 i 17.000 vehicles, respectivament.

Quant a les cues, ahir es van tornar a repetir d’entrada: 8 quilòmetres a l’N-145 i 1,5 a Sant Julià de Lòria en direcció la capital. Això va ser al matí. A la tarda, malgrat que es va habilitar un segon carril de sortida al vial del Pobladó, les cues en direcció la frontera van ser de 2,5 quilòmetres. També hi va haver retencions de baixada de pistes i a les parròquies centrals.

tracking