Europa

Saboya participa en la 23a sessió del consell de ministres d'Afers Exteriors de l'OSCE

Saboya participa en la 23a sessió del consell de ministres d'Afers Exteriors de l'OSCESFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va incidir ahir davant dels seus homòlegs europeus en la necessitat de treballar conjuntament per trobar solucions globals i sostenibles en diferents temes de l’agenda internacional, com ara la migració. Saboya participa en la 23a sessió del consell de ministres d’Afers Exteriors dels estats participants en l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE) que se celebra fins avui a Hamburg (Alemanya) i on prenen part els titulars de la cartera d’Exteriors de 57 estats.

Saboya va destacar que Andor­ra acollirà l’octubre que ve la reunió de tardor de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE i va recalcar la importància d’elaborar marcs polítics de migració i integració eficaços. En aquest sentit, va dir que cal educar la ciutadania en els drets humans i promoure la seva participació en la vida pública per garantir la cohesió de les societats, combatre la intolerància i afavorir la igualtat d’oportunitats. Al mateix temps, va subratllar la urgència de combatre de manera conjunta el ter­rorisme amb activitats preventives adreçades als joves. Pel que fa a la dimensió econòmica i mediambiental, Saboya va apostar per aplicar polítiques de protecció del medi ambient per garantir un creixement econòmic sostenible.

Durant la sessió, els ministres van fer balanç de totes les accions dutes a terme per l’organisme a fi d’arribar a una solució pacífica a la crisi d’Ucraïna, així com l’establiment de marcs reguladors per millorar el clima per als negocis i les inversions.

tracking