Finances

El desbloqueig d'actius de BPA i Vall Banc continua encallat

Clients no residents mostren el malestar perquè la renda variable no es pot repatriar tres setmanes abans de l’inici de l’intercanvi d’informació

El desbloqueig d'actius de BPA i Vall Banc continua encallatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bloqueig de la renda variable afecta tant clients de Vall Banc com de Banca Privada, però les casuístiques són molt diferents. Mentre que els que han estat confinats a Banca Privada tenen els diners bloquejats i per tant tampoc podrien operar, els de Vall Banc es troben que encara que el seu capital ha passat tots els filtres segueix sense estar al seu abast. Aquest cas és especialment sagnant per als clients que no han regularitzat la seva situació quan només falten poc més de tres setmanes perquè comenci el 2017. Serà a partir de l’1 de gener quan la informació dels comptes dels no residents sigui visible per als països d’origen dels clients. Tot i que la informació no serà traspassada fins al 2018, a partir de l’1 de gener del 2017 ja quedarà enregistrada per al seu enviament posterior en casos de clients amb més d’un milió de dòlars. Sense accés, segons fonts properes als clients, no hi ha opció de moure-ho abans de la data límit en cas que algun ho volgués regularitzar.

Vall Banc, segons fonts de l’entitat, assegura que farà tot l’esforç d’acompanyament i de buscar les millors solucions per a cada client, però diu que no està a les seves mans la possibilitat de desbloquejar. La renda variable es troba encallada a Credit Suisse i l’AREB i l’INAF estan negociant per aconseguir una sortida el més ràpid possible. Diferents fonts properes al procés van indicar que és improbable que la repatriació de la renda variable arribi abans de la finalització de l’any. L’AREB, però, garanteix que farà tot el possible perquè sigui realitat abans del 31 de desembre.

tracking