telecomunicacions

El consum de dades a l'estranger es dispara amb la reducció tarifària

El consum en itinerància dels clients d’Andorra Telecom ha pujat un 2.358% en cincs mesos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La rebaixa de les tarifes de telefonia en itinerància el passat més de juliol ha tingut un espectacular impacte en el consum d’Internet dels abonats d’Andorra Telecom a l’estranger. Les xifres acumulades dels mesos de juliol, agost, setembre, octubre i novembre evidencien un creixement del 2.358% respecte als mateixos mesos de l’any anterior, segons va indicar l’operadora en un comunicat. Des de terminals andorrans s’han descarregat en itinerància un total de 2,6 milions de MB durant aquests cinc mesos quan el 2015 el volum consumit va ser de 107.526 MB.

Aquestes xifres s’aconsegueixen per l’increment del nombre de clients d’Andorra Telecom que es connecten a Internet en els seus desplaçaments i per l’augment del consum mitjà. Des del juliol al novembre van utilitzar les dades un total de 20.128 usuaris, un 488% més que l’any precedent, en què només van fer-ne ús 3.424 clients. El consum mitjà ha patit una evolució similar, passant de les 31 MB per telèfon a les 131 MB, una pujada del 318%.

Així mateix, el comportament de la telefonia mòbil també ha estat positiu amb un increment del nombre de minuts rebuts del 4,5% i dels minuts trucats del 3%, situant-se en 1,2 milions i 1,6 milions, respectivament.

Contràriament, l’evolució dels SMS ha estat negativa. Al llarg dels cinc mesos s’han enviat des de l’estranger un total de 495.320 missatges davant els 569.012 missatges del mateix període de l’any passat. El descens, segons Andor­ra Telecom, cal contextualitzar-lo en el creixement exponencial de les dades en itinerància.

El director de Negociació Estratègica d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, va expressar la satisfacció per l’acollida de les noves tarifes en itinerància que evidencien “la importància creixent de la navegació via mòbil dels nostres clients” i la necessitat de continuar treballant per disposar de preus cada cop més competitius i adaptats als usuaris. La nova oferta de roaming out va entrar en vigor el passat mes de juliol. Els 0,05 euros per megabyte a la pràctica totalitat dels països de la Unió Europea i Suïssa, suposava una reducció en el preu d’entre el 95% i el 99%.

tracking