La xifra d'ofertes a Ocupació dobla el de les persones que busquen feina

L’oficina del Govern tenia ahir uns 800 anuncis laborals per a 370 persones en atur apuntades

La xifra d'ofertes a Ocupació dobla el de les persones que busquen feinaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d’ofertes laborals al Servei d’Ocupació duplica el de persones en recerca de feina apuntades a l’oficina del Govern. Concretament, segons les dades exposades ahir pel ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, actualment hi ha 370 persones que busquen feina mitjançant el Servei d’Ocupació, mentre que les ofertes estan a prop de les 800. Espot, que ho atribueix “a la millora econòmica”, va parlar d’una bona dada, però va matisar que “el que no deixa de ser una bona notícia, també ens planteja la necessitat d’adoptar tota una sèrie d’accions com ara una major flexibilització en el sistema de quotes i incidir més en la formació professional i ocupacional de les persones inscrites en aquesta bossa en situació de desocupació”.

Etiquetes:

El ministre va fer aquestes declaracions després d’una nova reunió de la taula permanent per a la formació en el treball a la qual, a més d’Espot, hi van assistir el ministre d’Educació, Èric Jover, la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Esther Fenoll, i representants de la Confederació Empresarial, la Cambra de Comerç, la Petita i Mitjana Empresa i la Unió Sindical d’Andorra (USdA). Més enllà d’explicar que el sector on hi ha més demanda de treballadors és el de l’hostaleria i la restauració, de recordar que l’executiu ha obert un contingent de quotes per a totes les professions que encara no s’ha exhaurit i que quan ho facin s’ampliarà, Espot va indicar que l’executiu té en marxa una sèrie de formacions professionals per a aquests aturats cronificats. “Hi ha un catàleg que es renova cada trimestre en funció de les necessitats de treballadors i empresaris”, va explicar el ministre, que va recordar que es va prendre aquesta decisió després de constatar que “hi havia una sèrie de formacions una mica immutables que a vegades no es corresponien amb les necessitats dels empresaris”.

Un dels participants en la trobada, el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, va insistir en la necessitat que sigui el Servei d’Ocupació qui porti a terme tots els contactes laborals del país, ja que “és l’única manera de saber quanta gent tenim aturada i quanta gent està en recerca de feina”. Segons el sindicalista, “alguna cosa fa molt temps que no es fa bé”, perquè “no pot ser que tinguem quotes de 2.500 treballadors i 500 aturats a Ocupació”. Va demanar una major divulgació dels programes de formació.

tracking