laboral

Els hotelers donaran feina al gruix dels temporers després de la Puríssima

Grandvalira preveu incorporar a les seves files 1.300 empleats estrangers i Vallnord uns 600

Els hotelers donaran feina al gruix dels temporers després de la PuríssimaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotelers contractaran el “gruix” dels temporers després del pont de la Constitució espa-nyola i la Puríssima, segons va explicar al Diari el president de la Unió Hotelera, Manel Ara. Tot i que va avançar que ja han començat a donar feina als primers, esperen que passin aquests dies festius per fer la majoria de les contractacions.

Això es deu, va explicar, que de moment encara no hi ha gaire neu a les estacions d’esquí. “Si hi hagués neu això avançaria a les contractacions, especialment a les zones de pistes i a les parròquies altes”, va puntualitzar Ara. Així doncs, Ara va argumentar que de cara a la campanya de Nadal és quan esperen tenir les plantilles completes amb els temporers. “Estem esperant la neu”, va manifestar Ara.

Fins al 24 d’aquest mes, les quotes per a temporers d’hivern s’han consumit en un 34% fins al 24 de novembre, amb un total de 1.117 autoritzacions concedides. Bona part d’aquests treballadors s’incorporaran a les files dels hotels del país. Ara va estimar que al final de la campanya serien al voltant d’uns 2.000 treballadors d’altres països que realitzaran tasques com ara de recepcionistes, cambrers d’habitacions, cuiners o cambrers. L’arribada d’aquests primers temporers, va assegurar Ara, no està comportant cap problema rellevant. “De moment no hem tingut gaires incidències, ningú s’ha queixat de res”, va matisar el president dels hotelers.

Per una altra banda, qui també ha començat a ocupar personal temporer són les estacions d’esquí. Grandvalira, que el cap de setmana passat vainaugurar la temporada, calcula incorporar aquesta campanya d’hivern uns 1.636 treballadors a la plantilla, dels quals 1.300 seran temporers, segons van informar fonts del domini. Aquestes contractacions s’estan realitzant en dos blocs. El primer es va iniciar el cap de setmana passat i ha finalitzat ara, quan Grandvalira tenia previst haver donat feina a la meitat dels nous empleats. Per la seva part, Vallnord va anunciar que preveuen incorporar al voltant d’unes 600 persones entre Pal-Arinsal i Arcalís. Aquest domini, que treballa des del passat divendres, ha començat a incloure els temporers, però va puntualitzar que falta personal per arribar. “Encara estem fent contractacions”, van indicar fonts de Vallnord.

tracking