Reportatge

El Gran Recapte suma més de 6.000 quilos d'aliments

La gent podia acudir a tres grans supermercats de la capital per donar productes i contribuir així amb el banc d’aliments de Càritas. Aquesta iniciativa solidària va aconseguir la donació d’uns 6.000 quilos de productes i va comptar amb més de 50 voluntaris.

El Gran Recapte suma més de 6.000 quilos d'alimentsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest ha estat el primer any que es realitza el Gran Recapte a Andor­ra la Vella i l’ambient als comerços que s’hi van adherir (Centre Comercial Andorrà, Pyrénées i E.Leclerc Hiper Andorra) era de molta activitat. L’objectiu era recaptar la major quantitat possible d’aliments, que es donaran al banc d’aliments de Càritas. Durant el dia d’ahir més de 50 voluntaris van contribuir a fer que es recaptessin uns 6.000 quilos d’aliments. Els organitzadors van qualificar la iniciativa de “molt exitosa” i esperen poder-la repetir el pròxim any.

Els clients dels supermercats es mostraven visiblement d’acord amb aquesta iniciativa solidària i van manifestar que estaria bé allargar-la alguns dies o bé repetir-la. Així ho expressava Ester Bernad: “S’hauria de repetir sobretot durant els caps de setmana, que és quan hi ha més afluència de gent.”

Solidaritzar-se amb els que més ho necessiten és allò en què coincidien totes les persones que ahir s’acostaven a realitzar les seves donacions. Així ho explicà el Lluís: “És quasi una obligació ajudar les persones que tenen menys, a Andorra sembla que no hi hagi gent que ho necessiti, però això no és cert.” En aquest mateix sentit es manifestava la Meritxell, que va comentar que havia vist persones necessitades que s’acostaven ahir a les caixes per demanar menjar.

El treball dels voluntaris ha estat fonamental per poder portar a terme aquesta recollida d’aliments, ja que han ajudat durant tot el procés.

La voluntària Nathalie Vermeulen va comentar que ella mateixa havia tingut una època que no tenia per menjar i per això ara ajudava aquells que ho necessitaven. Va opinar que “s’hauria d’afegir a la llista menjar per a bebès i nens, ja que ells també ho necessiten”.

A més a més, ser voluntari també aporta d’altres beneficis. Així ho va explicar la Noemí Juarez: “És important fer alguna cosa constructiva amb el temps lliure i també és divertit.” Ella forma part del grup de voluntariat del Govern i participa en diferents activitats solidàries. La Noemí va explicar que “la gent del grup és molt maca i també podem compartir afinitats i divertir-nos al mateix temps que ajudem”.

tracking