reportatge

El pàrquing de la discòrdia

La víctima va acabar amb un trau a la cella i un braç esquinçat, per la qual cosa el ministeri fiscal demana quinze mesos de presó per a l’acusat.

El pàrquing de la discòrdiaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una plaça de pàrquing i dos vehicles. Això va donar peu a una disputa entre dos homes que va arribar fins a les mans i ahir al Tribunal de Corts. Els fets es remunten al setembre del 2013 i van tenir lloc a la plaça dels Dos Valires, a Escaldes-Engordany.

Segons va declarar ahir l’acusat, ell anava a aparcar el vehicle en una plaça i va avançar una mica per poder maniobrar, però va alertar el cotxe de darrere posant els intermitents i fent marxa enrere. No obstant això, segons van reconèixer els dos implicats, la víctima, d’origen francès, va aparcar al lloc. A partir d’aquí les versions dels dos afectats divergeix. Segons la víctima, l’home se li va posar al darrere del cotxe i el va increpar. Els dos van baixar dels vehicles i es van barallar. De fet, per aquest cas, el demandant va ser condemnat a pagar les despeses de la CASS de l’ara acusat en un judici ràpid. El francès va indicar ahir al Tribunal de Corts que els dos es van esbatussar, es van clavar cops de puny i de peu. A més, va assenyalar que va caure a terra i un cop allà l’home li va propinar una puntada de peu. Una versió que va corroborar un excompany de feina seu i que anava amb ell al vehicle. Tot i així, no va saber dir qui dels dos va començar la baralla.

El relat de l’ara processat, però, va divergir força. Va explicar que la suposada víctima es va acostar a la finestra del vehicle que conduïa i en el qual també viatjaven la seva dona, els dos fills i un nebot. Llavors va baixar del cotxe i els dos es van començar a insultar. La dona es va posar enmig per separar-los i evitar que hi hagués una baralla, tot i que va detallar que els dos intentaven empentar-se. A continuació va venir un agent de circulació. L’acusat va exposar que va decidir trucar a la policia, i mentre estava amb el telèfon a l’orella el francès va venir per darrere i en un acte reflex li va donar, sense voler, un cop a la cella. A més, va destacar que el demandant li va donar un cop de peu i va caure per això a terra.

Tot plegat, va provocar que el francès acabés amb un trau a la cella i un esquinç a la mà, cosa que va obligar a agafar-se la baixa durant 21 dies.

El ministeri fiscal va considerar ahir que va existir un delicte de danys dolosos i demana per a l’acusat quinze mesos de presó condicional i a pagar 5.000 euros. L’advocat defensor, però, va argumentar que el seu client no va agredir el demandant i que va aplicar el seu dret a la legítima defensa, per la qual cosa va demanar-ne l’absolució.

tracking