tradicions

Els castellers volen que el país tingui una diada de referència

Demanen l’ajut de les institucions per portar colles de “primer nivell”

Els castellers volen que el país tingui una diada de referènciaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els castellers d’Andorra volen tenir una diada a l’altura de les més importants que se celebren a Catalunya. És per això que demanen la col·laboració de les institucions del país (Govern, comuns i Andorra Turisme) per almenys un cop l’any portar al Principat una “colla de primer nivell”. Aquesta és la intenció del cap de colla dels castellers d’Andorra, Juli Peña, que en declaracions al Diari va explicar que el suport que volen de les institucions seria “bàsicament econòmic”, ja que portar aquest tipus de colles té uns costos afegits, ja sigui pel catxet o perquè “et demanen que els paguis l’autocar, l’hotel i el menjar”. Per Peña, el retorn econòmic i publicitari que comportaria que Andorra organitzés una diada que estigués només un graó per sota de les de Sant Fèlix, Santa Tecla o Santa Úrsula, ja compensaria la despesa realitzada per les institucions.

El cap de colla va recordar que en algunes de les diades que han fet a Andorra, els castellers convidats han fet despesa al país, ja que normalment hi han passat tot el cap de setmana, “si s’aconsegueix tenir una diada que es converteixi any rere any en un referent, poden venir entre 1.500 i 2.000 persones a Andorra atretes per aquest esdeveniment”.

D’altra banda, els Castellers d’Andorra afronten avui la darrera actuació de la temporada. Ho faran a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany a partir del migdia amb els Castellers de Castelldefels com a colla convidada. Segons va explicar Peña, no serà fins després de l’assaig d’ahir a la nit que decidirien si assumeixen el repte de tancar la temporada intentant el primer castell de set pisos de la colla. “Hem fet assajos, però no hem pogut comptar amb tots els castellers de tronc a cada assaig”, va indicar, per afegir que en cap cas ho intentaran si no està segur. “Som una colla que hem caigut poc, i quan ens passa sembla un funeral”, va assenyalar.

tracking