Ensenyament

El sindicat dóna suport a fer fixos vint col·laboradors educatius eventuals

Gutiérrez no veu cap problema que l’anglès sigui llengua vehicular en el sistema andorrà

El sindicat dóna suport a fer fixos vint col·laboradors educatius eventuals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) no veu cap problema que l’edicte del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior per fer fixos vint eventuals no inclogui cap plaça de professor o de mestre i la totalitat sigui per als col·laboradors educatius. Segons va explicar en declaracions al Diari el secretari general del SEP, Gregori Gutiérrez, quan es parla d’eventuals al ministeri d’Educació es parla de “tots els professionals” que hi treballen i que tots tenen “una funció importantíssima”. Valorant “molt bé” la decisió del ministeri respecte al nou edicte convocat per Educació pel proper mes de gener per cobrir aquesta vintena de places eventuals, Gutiérrez va admetre que “sense els col·laboradors educatius, els professors tindríem dificultats per fer la nostra feina”.

D’altra banda, la nit de dimecres el sindicat va mantenir una trobada amb representants d’Educació, entre els quals el ministre Èric Jover, on a més d’informar-los sobre el nou edicte es va posar sobre la taula la intenció del Govern d’introduir d’aquí a uns anys l’anglès com a llengua vehicular. Tenint en compte que segons una enquesta realitzada pel ministeri un 10% dels professors té o podria tenir amb una mica de formació les aptituds per ensenyar en anglès, des del SEP es considera “assumible” aquesta immersió. “Si tenim el personal per fer-ho, no hi ha d’haver problemes”, va assegurar, per recordar que els estudiants del sistema andorrà cursen vàries hores setmanals en llengua anglesa.

Llei del cos d’educació

A la reunió, Jover també va presentar als representants sindicals “l’esquelet” del que ha de ser la futura llei del cos d’educació. “Va ser una presentació molt genèrica”, va indicar Gutiérrez, que va explicar que inclourà aspectes com ara la carrera professional vertical i horitzontal dels docents, com s’avaluarà els eventuals o com seran els procediments disciplinaris. “En el seu dia tots els col·lectius implicats vam presentar les nostres aportacions i ara s’entrarà en la fase de negociació, en la qual estarem presents com a sindicat”, va assenyalar el secretari general del SEP.

tracking