Solidaritat

La Plataforma d'ONG ha recollit 5.002 euros per als refugiats de la guerra de Síria

Andorra Telecom s'ha compromès a doblar la quantitat recollida, aportant 5.002 euros suplementaris

Inés Martí, responsable de Comunicació i Imatge Corporativa d'Andorra Telecom, i Amadeu Rocamora, president de Caritas Andorra, entitat que presideix la plataforma d'ONG del paísS.F. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya que des del mes d'abril passat va encetar la Plataforma d’ONG d’Andorra i Andorra Telecom per ajudar els refugiats de Síria ha recollit 5.002 euros. El nombre total de trucades efectuades al 141, que era el número destinat a la campanya, ha estat de 2.501 amb un preu de cada trucada de 2 euros. L’operadora de telecomunicacions s'ha compromès a doblar la quantitat recollida, aportant 5.002 euros suplementaris. En total, la campanya ha recollit 10.004 euros que es destinaran a accions humanitàries amb els refugiats sirians.

Aquests recursos es destinaran, segons Amadeu Rocamora, president de Càritas Andorra, l'entitat que presideix la plataforma d’ONG d'Andorra, a l’ajuda, assistència i protecció als refugiats en diferents camps ubicats a Europa. Els diners es destinen a “institucions que estan ajudant Síria, i ens arriben aquests 10.000 euros més d’Andorra Telecom i podrem fer un nou repartiment i una nova tramesa per als refugiats”. Rocamora ha detallat que les ONG de la Plataforma que trameten aquests diners són Creu Roja Andorrana, Intermón, Unicef i Càrites Andorra”.

La Plataforma d'ONG d'Andorra treballa conjuntament amb l’Agència de l’ONU per als Refugiats que està desenvolupant accions d’ajuda, assistència i protecció als refugiats en diferents camps ubicats a Europa. Segons Rocamora, “cada ONG ho destina als països on fan aquests ajuts, a Grècia, a Turquia o allà on s’escaigui”. El conflicte de Síria ha provocat l'èxode de 4,8 milions de persones.

Andorra Telecom i la plataforma d’ONG d’Andorra han agraït a totes les persones les trucades al 141, i que han fet possible assolir la quantitat recaptada. També han avançat que des de l'1 de novembre es troba en marxa una nova campanya solidària, a través del 141, per als damnificats per l’huracà Matthew a Haití. Aquest huracà va sacsejar a mitjan octubre l'illa d'Haití. Rocamora ha assenyalat que “la Plataforma ha obert els comptes corrents per destinar les donacions i Andorra Telecom ens està ajudant en aquesta campanya, i puc dir que nosaltres (Càrites) ja hem fet una primera ajuda de 10.000 euros”.

tracking