entitats

Programa d'activitats extraescolars de Càritas

L’ONG assumirà el cost de l’ensenyament complementari per a uns 25 infants de famílies que tenen pocs recursos

Programa d'activitats extraescolars de CàritasFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Càritas, tal com demostren els estudis d’altres entitats socials, considera que la pobresa s’hereta i s’ha posat a treballar per evitar-ho. Una de les eines que activarà el nou president del col·lectiu, Amadeu Rocamora, és posar en marxa un programa de suport a l’ensenyament escolar per “ajudar els nens de famílies amb pocs recursos o usuàries de Càritas perquè puguin tenir activitats extraescolars com tenen tots els nostres fills”, explica. El pla preveu que una vintena d’infants tinguin activitats complementàries com anglès, matemàtiques, lectura, llengua, teatre, esport o música com qualsevol altre escolar de la seva edat sota la premissa de “donar-los l’oportunitat que se’n puguin sortir perquè la manera de sortir de la pobresa és la formació, d’això no hi ha dubte”, assevera Rocamora.

El president de Càritas destaca que és una manera que no quedin marginats respecte als companys perquè apunta que quan els pares treballen fins a les nou i els nens estan sols a casa, “n’hi haurà que estudiaran perquè és la seva naturalesa i d’altres estaran mirant la tele, menjant o dormint i aquestes famílies necessiten un ajut perquè això no passi”. I indica que a les llars en què es viu aquesta situació els pares no tenen resolt aquest problema “perquè no ho saben fer o no ho poden fer justament i és una mancança d’ajuts que hem detectat”. Reconeix Rocamora que es tractaria “d’una mancança relativa, perquè això és de país ric, no es pot donar a tot el món, a d’altres llocs el que necessiten és menjar”.

El programa ha sorgit des de Càritas parroquial d’Escaldes i ara s’estendrà a tot el país amb la intenció d’oferir-ho aquest any de prova “a uns 20-25 nens que els seus pares són usuaris de Càritas”, assenyala Rocamora, i puntualitza que tots els nens no podran entrar, “uns perquè no voldran i altres perquè no els hi convé però intentarem analitzar-ho i oferir-ho”. El funcionament no serà de voluntaris, perquè hi haurà infants d’edats molt diverses i amb necessitats molt diferents i perquè el que es vol és que siguin una eina d’integració. Per això, el que es farà és sufragar la despesa de les activitats extraescolars “perquè vagin al mateix lloc que la resta de nens, que la integració sigui plena i no se sentin diferents i que vagin a l’acadèmia que anaven els meus fills o els fills de qualsevol altra família”, descriu.

El president de Càritas es mostra il·lusionat amb aquesta iniciativa i ressalta que recentment ha sortit un informe de la Fundació Jaume Bofill que avala la importància de les activitats extra­escolars per als fills de famílies ne­cessitades “perquè en un any correspon a l’aprenentatge de dos mesos i mig de l’assignatura”.

tracking