Educació

El sindicat de docents celebra la reforma del batxillerat en què treballa Educació

Gutiérrez considera que l’alumnat té prou criteri per decidir el currículum

El sindicat de docents celebra la reforma del batxillerat en què treballa EducacióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat d’Ensenyament Públic celebra els canvis que hi haurà al batxillerat a partir del curs 2017-2018 anunciats dijous al Consell General pel ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover. Entre d’altres mesures, aquesta reforma educativa introdueix l’obligatorietat de l’alumnat de realitzar un treball de recerca durant un any i mig i el fet que els estudiants podran escollir el 70% del seu currículum.

“El plantejament del ministeri ens sembla perfecte, perquè dóna prou autonomia a l’alumne perquè sigui el creador del seu aprenentatge i del seu recorregut acadèmic”, va assenyalar en declaracions al Diari el secretari general del sindicat, Gregori Gutiér­rez, que va defensar que un estudiant amb 16 anys d’edat ja té prou criteri per decidir el seu cur­rículum acadèmic.

Des del Sindicat d’Ensenyament Públic es considera positiu que s’elimini l’actual batxillerat, en què l’alumne ha d’escollir entre una de les quatre especialitats i en què no existeix, com passarà el curs que ve amb la introducció del Pla estratègic per a la renovació i millora del sistema educatiu andorrà (Permsea) en aquests estudis, una sèrie d’assignatures obligatòries comunes de temàtiques troncals per a tots els estudiants. Gutiérrez va dir del futur batxillerat que serà per a l’alumne una mena de “tastet” de les diferents opcions curriculars, i va dir que malgrat que l’estudiant haurà d’escollir una part important d’assignatures d’una especialitat concreta, això no voldrà dir que obligatòriament hagi de dirigir la seva carrera universitària cap aquestes opcions.

Treball de recerca

També considera positiu per l’alumnat l’obligació d’haver de realitzar un treball de recerca que s’allargarà durant un any i mig dels dos en què estan planejats els estudis de batxillerat. “Tot el que sigui donar autonomia a l’alumne és positiu”, va reiterar Gutiérrez, que va recordar que els alumnes de l’escola andorrana de segona ensenyança ja fan un treball d’aquestes característiques.

A més del treball de recerca, el nou batxillerat inclourà un projecte d’actuació lligat a la societat amb l’objectiu que la feina de l’alumne tingui un impacte social.

ACORD D'ASSOCIACIÓ PER AFAVORIR LA MOBILITAT I LA RECERCA

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, en la compareixença que va realitzar dijous davant la Comissió legislativa d’educació, recerca, cultura i esports va defensar la necessitat de subscriure un acord d’associació amb la Unió Europea per afavorir la mobilitat d’estudiants i docents i participar en projectes de recerca. “No hi ha cap dubte que el programa de més èxit realitzat mai per la Unió Europea és l’Erasmus (que permet la mobilitat acadèmica d’estudiants i docents per universitats europees) i aquest acord ens permetrà formar-ne part”, va recordar el ministre. També va destacar que es podria participar en programes de recerca subvencionats per Brussel·les i no haver de dependre, com ara, dels ajuts Poctefa en els quals Andorra no pot rebre directament els diners. Jover va recordar que el pressupost del ministeri per ajudar en la recerca “és el més alt de tota la història”.

tracking