Política

Jaume Bartumeu compareixerà el 9 de novembre per la coacció als Cierco

La comissió convoca el líder d’SDP com a exadvocat dels accionistes majoritaris de BPA

Jaume Bartumeu compareixerà el 9 de novembre per la coacció als CiercoFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La compareixença de Bartumeu té un especial interès perquè ben bé no se sap per on poden anar els trets, segons van comentar ahir diversos consellers generals. D’entrada, al veterà polític de la capital se l’ha convocat com a exadvocat dels accionistes majoritaris de Banca Privada, els germans Cierco. A la citació s’especifica que el tema sobre el qual versarà la compareixença són les declaracions que va fer a diferents mitjans de comunicació sobre les suposades coaccions de la policia patriòtica espanyola a BPA perquè entregués la informació dels comptes de la família Pujol. I com a aspecte derivat també haurà d’aclarir com va anar la reunió que va mantenir amb Toni Martí i Jordi Cinca, i on suposadament els hauria informat d’aquestes coaccions (i que havien cedit a la pressió i havien entregat les dades dels Pujol) després que Banca Privada fos intervinguda.

Els consellers generals consultats van apuntar que si el tema ja és prou espinós s’hi ha d’afegir l’avís que Bartumeu ja ha fet públic respecte que s’haurà de restringir en les explicacions al secret professional a causa que estava exercint com a advocat. Les seves explicacions, especialment pel cas de la reunió amb Martí i Cinca, podran tenir contrast en la compareixença posterior que farà el cap de Govern. La comissió parlamentària ja ha previst que tingui lloc la segona quinzena de novembre, per tant només uns dies després que ho hagi fet Bartumeu. La presència de Martí ha de ser l’última per als consellers generals. Posteriorment hauran d’elaborar l’informe amb les conclusions de les diverses compareixences.

El líder d’SDP ha mostrat tot tipus de facilitats per comparèixer. La comissió del cas BPA li va oferir la primera quinzena de novembre i Jaume Bartumeu va respondre que li anaven bé pràcticament tots els dies hàbils del període. Finalment, la comissió parlamentària va optar pel 9 de novembre.

tracking