economia

França apuja l'impost del tabac d'embolicar

Els minoristes, en peu de guerra per l’augment del diferencial amb Andorra

França apuja l'impost del tabac d'embolicarFrança apuja l'impost del tabac d'embolicar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea Nacional Francesa va iniciar ahir el debat del projecte de llei de finançament de la Seguretat Social per a l’any 2017, que entre les mesures per intentar reduir les malalties provocades pel consum de tabac contempla l’augment d’un 15% de l’impost sobre el d’embolicar. Aquest fet, unit al fet que el 20 de novembre França adoptarà l’anomenat paquet de tabac neutre (tots són idèntics amb imatges dels efectes nocius del producte i amb el nom de la marca molt petit), ha posat en peu de guerra els tabaquers de l’Estat veí del nord, que consideren que aquestes mesures els comportaran greus perjudicis de caràcter econòmic.

Etiquetes:

Un dels sectors tabaquers que més ha aixecat la veu és el que reuneix els minoristes de l’Arieja, que han tornat a criticar l’alt diferencial de preu que hi ha entre el tabac francès i el d’Andorra i les afectacions que li provoca el contraban. Gérard Vidal, president de la confederació de tabaquers de la regió del Migdia Pirineus, en declaracions a diversos mitjans de comunicació francesos, ha assegurat que un dels principals problemes amb els quals es troben és Andorra.

“El govern [francès] infligeix una doble pena als tabaquers fronterers, ja que Andorra no adoptarà el paquet neutre i l’augment dels impostos no ens permet competir amb els del Principat”, ha assenyalat Vidal. El tabaquer ha afegit que “aquesta situació provocarà la desaparició dels estancs que en les zones rurals és el primer comerç de proximitat”. Els minoristes demanaran al govern gal una moratòria de l’augment de l’impost del tabac d’embolicar, ja que “el mercat paral·lel no es té en compte”.

UN DETINGUT A LÀRAGÓ PER COMTRABAN DE TABAC ANDORRÀ

La guàrdia civil va detenir dilluns prop de Saragossa un home de nacionalitat espanyola per portar a l’interior del vehicle que conduïa 2.500 paquets de tabac de contraban procedents d’Andor­ra. El producte intervingut té un valor al mercat d’11.600 euros.

tracking