política

Enric Pujal defensa que Liberals és una “alternativa molt viable de Govern”

Assegura que Josep Pintat “pot ser” el líder, tot i que reclama que el partit “s’ha de fer sentir més”

Enric Pujal defensa que Liberals és una “alternativa molt viable de Govern”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les possibilitats de Liberals de guanyar els pròxims comicis generals són elevades, segons Enric Pujal. Qui va ser ministre deu anys en els executius de Marc Forné manifesta que pensa “que Liberals pot ser una alternativa de Govern molt viable per a les properes eleccions”, i assegura que està “quasi convençut perquè aquest Govern ha tingut molt desgast”. L’exresponsable de les carteres de Presidència i Turisme apunta, a més, en una entrevista a COPE Andorra-AD Ràdio, que hi ha una altra circumstància important a tenir en compte per al possible canvi d’executiu. “El cap de Govern no es pot tornar a presentar i parlaven d’un segon de bord que era Jordi Cinca i sembla que això, no ho sé, llanço una pluma a l’aire, no és realitat, que no és factible, i trobar un substitut a Toni Martí serà una mica complicat i amb el desgast que ha tingut el Govern penso que Liberals amb un bon líder al davant pot fer molta feina”, argumenta el polític encampadà.

Respecte a si aquest líder pot ser l’actual president del grup parlamentari liberal, Pujal respon: “Per què no, potser sí, però això ho haurà de decidir el partit.” I defensa el paper de la formació al Consell per rebujtar que s’hagi radicalitzat: “No, de cap manera, fan la seva feina, demanen informació i encara haurien de fer més feina.” L’exministre ho especifica tot assenyalant que “haurien de fer més feina d’oposició, penso que en fan poca fins i tot, d’alguna manera, participar més en la vida pública del país, fer-se sentir més, trobo que estan una mica massa apagadets”.

En ser qüestionat si considera que Josep Pintat té poca presència pública, Pujal admet que “sí, cadascú és com és, però en tenim d’altres, Jordi Gallardo i diversos que poden secundar Josep Pintat”. Remarca, en aquest sentit, que el líder d’un partit s’ha “d’envoltar de gent vàlida i com més gent vàlida tens al costat, més lider ets”.

“Bona feina dels joves”

L’exministre liberal destaca la revifada que ha tingut la formació després d’estar gairebé a punt de desaparèixer i tornar a aparèixer amb força. En l’anàlisi del paper del partit en les últimes convocatòries electorals, reconeix que “a les comunals vam patinar una mica, però penso que vam fer un pas molt important perquè vam sortir de zero”, i recorda que la formació en la primera legislatura de Martí li va donar suport i després es va plantejar si el Partit Liberal es desfeia o no, i va ser quan van sorgir “uns quants joves que van dir que no i pràcticament van començar de zero, perquè molts afiliats van anar a DA i de mica en mica s’ha anat remuntant i crec que han fet molt bona feina”. Enric Pujal precisa que en aquell moment de relleu ell ocupava la presidència de la formació i els va cedir la plaça als joves que volien refer el partit “i ara tenim una bona colla de consellers, som la segona força tot i que a les comunals vam tenir una frenada perquè ens pensàvem que podíem guanyar a dues par­ròquies”.

De la tasca que fa Liberals a l’oposició estima l’exministre que no es pot dir que no sigui un partit unit com s’assegura des d’altres formacions. “Penso que en general es comparteix una línia que és la liberal i que quasi en tots els casos s’està d’acord, perquè es fan reunions prèvies i si convé es porta a una reunió àmplia del partit i s’arriba a acords, voldria creure que sí”, valora Pujal, per afegir-hi que “trobo que hi ha unió i bon feeling i no voldria que ens semblessim al PSOE”.

tracking