Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Política

Mateu es considera "cap de turc"

L'exconsellera defensa que els correus electrònics que han sortit a la llum no demostren que volia "influenciar"
Meritxell Mateu durant l'entrevista al programa de La Rèplica, d'RTVA

Meritxell Mateu durant l'entrevista al programa de La Rèplica, d'RTVA

Meritxell Mateu durant l'entrevista al programa de La Rèplica, d'RTVA

Actualitzada 20/10/2016 a les 19:39
Quinze dies després que Meritxell Mateu presentés la seva renúncia com a consellera general demòcrata, ha parlat públicament sobre tot l'afer que va motivar que marxés, tant del Consell General com del propi partit. Ho ha fet aquest dijous al migdia en una entrevista a RTVA, al programa 'La Rèplica'. Mateu ha defensat en tot moment la seva tasca com a assessora de BPA, "per ajudar a implantar a Andorra projectes internacionals". Així mateix, ha lamentat haver estat "el cap de turc", sobretot per part de l'oposició i dels accionistes majoritaris de l'entitat intervinguda, per desviar l'atenció "i que es parli de tot menys del que s'ha de parlar", en relació a la causa penal pendent contra el banc. Per tot plegat, es considera "injustament tractada", i ha criticat "el deix medieval sobre el poder i les dones" que hi ha a Andorra. "M'he sentit com aquelles bruixes" de la inquisició, ha manifestat, "que feien desaparèixer de la societat".

Mateu ha tingut paraules dures per l'oposició i per als qui la van contractar des de BPA. Amb ironia, ha volgut felicitar l'estratègia de comunicació dels Cierco, assegurant que "són uns mestres" creant notícies "amb mitges proves i veritats", i que han aconseguit "encegar" la gent i "obviar" el problema real.

Pel que fa a la seva relació laboral amb BPA, ha defensat que creia en el projecte i que per a ella "era un orgull". Ha reiterat que mai ha fet de lobbista: "si sóc lobbista és que sóc una pèssima lobbista", ha exposat, tenint en compte que el projecte que s'estava intentant instaurar a Andorra, perquè als estrangers que treballessin fora del país no haguessin de cotitzar dues vegades, mai va prosperar. En relació als correus electrònics que han sortit a la llum, els ha definit com "col·loquials" i que en cap cas demostren que volia "influenciar", i ha criticat que s'hagin filtrat "sesgats" i sense publicar tot el fil de les converses. Va tenir, ha assegurat, poques converses amb el Govern, "i si hi parlava era com a Meritxell Mateu", no com a consellera general.

La política ordinenca ha explicat que va enviar el currículum a BPA però que no va ser fins al 2011 quan la van contractar, i llavors ja era consellera general a ple temps. "Jo els vaig dir que no els podria emetre cap factura, i ells em van dir que havien trobat la solució", ha explicat. Ha afegit que els va "fer confiança" i que "pensava que em tenien regularitzada. Ara se sent "enganyada".

Mateu ha explicat que la filtració i difusió dels correus electrònics són constitutius de delicte, motiu pel qual s'està plantejant emprendre accions legals.

Atac a l'oposició
Pel que fa al fet de compaginar una feina en una empresa privada i com a consellera general, ha recordat que no és l'única que ho fa. Hi ha consellers a ple temps que treballen com a professors, consellers que cobren d'hotels, advocats, o que fan d'auditors i són membres de la comissió de finances, ha plantejat. A aquest darrer cas ha posat noms i cognoms: el socialdemòcrata Pere López. En qualsevol cas, "és el sistema que tenim i jo el veig positiu", ha afirmat, perquè la feina legislativa es fa "en base a l'experiència de cadascú". En relació a les incompatibilitats, no obstant això, ha volgut deixar clar que "una cosa és estar al Govern i l'altra al Consell General".

Ara bé, també ha intepel·lat als qui van demanar la seva dimissió durant una sessió del Consell General (la del 4 d'octubre), "que semblava un tribunal de la inquisició", "que diguin si estan lliures de pecat". "Jo no sé si tots els que han parlat estan lliures de culpa", ha afegit. L'exconsellera, a més, ha deixat entreveure que els liberals tenien els correus electrònics abans que sortissin publicats en un mitjà digital català. "Vaig prendre la decisió de dimitir quan vaig veure clar que els accionistes majoritaris de BPA s'havien convidat al Consell General de la mà dels liberals", ha assegurat.

Finalment, Mateu ha reconegut que la seva decisió de deixar Demòcrates per Andorra -que va fer a través d'un correu electrònic- "va ser en calent", i que si ho hagués reflexionat més "no l'hauria escrit". Ha conclòs l'entrevista agraint el suport rebut "de molta gent i molt diferent".
  • #6 Les Dites de JFK
    (21/10/16 01:13)

    Un alter dita de JFK : "EN LA POLITICA ES COMO EN LAS MATEMÁTICAS , TODO LO QUE NO ES TOTALMENTE CORRECTO, ESTÁ MAL"

    Respondre
  • #5 No te preguntes que puede hacer tu pais por ti, pregúntate que puedes hacer tú por tu país.
    (21/10/16 01:11)

    Sr Mateu un recordatori d'altres fites del Sr.JFK que sense voler ofendre potser tambe les hauria de recordar : " SE PUEDE ENGAÑAR A TODOS POCO TIEMPO, SE PUEDE ENGAÑAR A ALGUNOS TODO EL TIEMPO, PERO NO SE PUEDE ENGAÑAR A TODOS TODO EL TIEMPO " i un altre molt xula : CUANDO UN POLÍTICO NO AMA EL BIEN PÚBLICO, NI SE RESPETA A SÍ MISMO, O CUANDO SU RESPETO DE SÍ MISMO SE LIMITA A LOS BENEFICIOS DEL CARGO, ENTONCES EL INTERÉS PÚBLICO ESTÁ DEFICIENTEMENTE SERVIDO.

    Respondre
  • #4 All i aigua
    (20/10/16 23:18)

    Per mi el que li ha passat em dona igual, per tant, apa a buscar treball i a espavilar-se, que la vida es dura.

    Respondre
  • #3 albert
    (20/10/16 22:37)

    S ha de tenir molta cara, i com jo he sortit mal parada ara parlo dels demes, tot i no estar en aquesta legislatura, aixo no passa ni al colegi. Mes d un comentari parla de pobre Andorra, doncs si nois, fotem pena amb lo que hem sigut i lo que som, tot es resumeix en vergonya.

    Respondre
  • #2 Jo tampoc!
    (20/10/16 21:35)

    És veritat, ja ha viscut prou de la mamella de la vaca que paguem tots. Ara que se'n vagi a escampar la boira i es deixi de dèries medievals.

    Respondre
  • #1 No no me la crec
    (20/10/16 18:06)

    Ja fa temps va voler ser funcionaria sense tenir dret. Tampoc sabía que no tenia dret? De lo que va cobrar res va tenir que retornar. En un correu surt que li demana a la seva interlocutora que que ha de dir!!! Ho veu normal que una Consellera General digui que dira lo que li diguin? A mí hem faria vergonya. Referent lo de la premsa ho diu ara per que li afecta, s'ha parat a pensar a cuanta gent li ha pasat abans i vosté no va pas sortir a defensar a ningú, recorda l'atac als funcionaris? Per cert que pensa de lo de l'Alcobé? I que diu de les dones? No barregi no crec que sigui la persona més indicada per parlar, porta molts anys visquent de la politica, primer amb uns i ara amb altres. Au vinga ara a buscar feina.

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477