Economia

Andorra i Aragó cooperaran en l'àmbit tecnològic

Andorra i Aragó cooperaran en l'àmbit tecnològicN. S. I.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Actua Clúster de la Innovació i Noves Tecnologies (Actinn) d’Andorra va segellar ahir un acord amb el seu homòleg Tecnologies de la Informació, Electrònica i Telecomunicacions de l’Aragó (Tecnara). Aquest conveni permetrà a les dues entitats centrades en el món tecnològic poder cooperar en projectes comuns i obrir camí cap a nous mercats.

Albert Moles, president d’Actinn i director general de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), va exposar que el clúster aragonès és purament tecnològic, mentre que a l’andorrà estan immersos diversos sectors que utilitzen les noves tecnologies com poden ser el turisme, el comerç o l’electricitat. Aquest context, va dir, els permetrà “crear sinergies” per desenvolupar serveis no tan sols per al mercat del país, sinó també estranger. “Ens permet aplicar a Andorra coses noves, col·laborar per créixer en coneixement, en nombre coses que fem”, va afirmar Moles, que hi va afegir que amb aquest acord “es posa l’economia d’Andorra al món”.

Per la seva part, Víctor Vidal, president de Tecnara, va exposar que com que ells només treballen en tecnologia, Actinn els permet obrir el seu “mercat cap a altres sectors”. Manuel Pérez, gerent de Tecnara, va destacar que com que Andorra té un mercat petit, que no és a la UE, els poden ajudar a tenir accés a “finançament de projectes europeus o promoure’ls altres accessos, a territoris on treballem a l’Amèrica Llatina. Podem fer coses junts i vendre-les junts a més llocs”.

El sector tecnològic representa uns 663 milions d’euros a l’Aragó, dels quals 418 provenen d’empreses dins de Tecnara, que donen feina a 3.140 persones.

tracking