Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Sistema financer

Cierco diu al Consell que el Govern estava al corrent de la nota del FinCEN

Higini Cierco, aquest matí al Consell General.

Higini Cierco compareix al Consell General

Higini Cierco, aquest matí al Consell General.

Sònia Bagudanch
20/10/2016 a les 06:35
Després de la compareixença d'Higini Cierco aquest matí davant la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera els socialdemòcrates i els liberals s'han mostrat "preocupats". Segons han assegurat tant Pere López (PS) com Josep Pintat (LdA), s'han generat "dubtes raonables" sobre si el Govern i les institucions públiques sabien amb anterioritat que el FinCEN emetria la nota. 

"Diria que l'ombra de dubtes sobre aquest fet ha planat de forma bastant general i serà necessari que la comissió segueixi treballant en aquest fet",  ha manifestat López als periodistes a la sortida de la compareixença, que ha estat a porta tancada (Cierco no ha fet declaracions als mitjans) i que s'ha allargat poc més d'una hora i mitja.

Segons López, l'accionista majoritari de BPA "ha estat molt contundent" en assenyalar que "es podria contrastar que hi havia coneixements previs que aquesta nota podia arribar". Segons el socialdemòcrata, Cierco ha assegurat que tot plegat quedaria demostrat en els propers mesos". "El que ens preocupa són les actuacions que hagin pogut fer les institucions del país abans, durant i després i si estaven al corrent amb anterioritat" ha reiterat.

Per la seva banda, Pintat ha assegurat que la compareixença d'avui, "de confirmar-se, vindria a contradir moltes altres compareixences que hi ha hagut i, per tant, serien fets molt greus". "És una compareixença diferent, com de la nit al dia, de les anteriors que s'han fet i genera una preocupació i si realment es confirma, són fets molt greus", ha reiterat. 

En tot cas, ambdós han insistit que la comissió haurà de continuar analitzant els fets i escoltar totes les parts abans d'emetre el seu informe.


 
  • #8 Salvame de Luxe
    (20/10/16 01:04)

    Quan un Govern te que comença a ensenyar "whatsApp" per distreure l'atenció de la ciutadania, com al SALVAME, o a les proximes eleccions el Cap de llista es la Belen Esteban, o ja no saben que inventar per distreure al personal !!!!!!Andorra se quema !!!!!!

    Respondre
  • #7 Joan
    (19/10/16 22:18)

    dand va dir..
    Segur, perquè sino com s'explica avançar-les sense tenir cap necessitat.

    Respondre
  • #6 Josep
    (19/10/16 21:51)

    Josep Pintat, preparat per ser cap de govern, que als de DA els queda ben poquet. Allibereu al Joan Pau d'una vegada!!! Quin pais de Pinochos!!! 

    Respondre
  • #5 abandoneu el barco, va
    (19/10/16 19:31)

    Em sembla que això ja estava una mica cantat... Deuen tenir el cul ben estretet ara que veuen que està a punt de sortir tot a la llum!

    Respondre
  • #4 the end
    (19/10/16 19:31)

    lliberals i ps aneu preparant llistes que aixó li queda poc!!!

    Respondre
  • #3 dand
    (19/10/16 18:59)

    i jo diria fins i tot que ho sabien abans de les eleccions i per això les van anticipar!!!!

    Respondre
  • #2 Arregleu la situació, si us plau !!.
    (19/10/16 15:37)

    De tot plegat arribes a unes conclusions: 1. Cal una reunió amb entesa entre Martí-Cinca i els germans Cierco. 2. Pacte amb EUA de compensacions, de no agresió i de retirada d'accions judicials. 3. Devolució de BPA als seus legítims propietaris, reconvertida en cooperativa amb tots els demès afectats 4. Que la nova entitat sigui totalment operativa. 5. Pacte de tots els partits polítics per a anar a unes eleccions generals anticipades de consens. Senyors, fins que no es facin tots aquests pasos, tots estarem patint. SI US PLAU, pel bé de tots, cal que arregleu la situació el més aviat possible. NO PERDEU MÉS EL TEMPS, COLLONS !!!.

    Respondre
  • #1 Peret del cistell
    (19/10/16 15:05)

    fins als ous d'aquesta notícia, es hora de tirar endavant. Em fa pal fins i tot llegir el diari, que si A culpa a B, B culpa a A...aborrida lectura.

    Respondre
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477