Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Condemna de tots els partits menys el PS dels missatges dels Cierco

DA, Liberals i SDP denuncien els WhatsApp que Toni Martí i Gilbert Saboya han portat a la fiscalia perquè els investigui
Els consellers generals durant la darrera sessió que va celebrar el Consell.

Condemna general menys del PS dels missatges dels Cierco

Els consellers generals durant la darrera sessió que va celebrar el Consell.

Xavier Pujol
Actualitzada 19/10/2016 a les 17:29
Tots els partits excepte el Partit Socialdemòcrata (PS) han condemnat els missatges de Whats­App rebuts pel cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, de l’entorn dels Cierco. Demòcrates per Andorra (DA), Liberals d’Andorra (Ld’A) i Socialdemocràcia i Progrés (SDP) denuncien que membres de l’executiu rebin missatges de mòbil amb suposades pressions procedents de l’òrbita dels màxims accionistes de Banca Privada d’Andorra (BPA), escrits que el Govern ja ha posat en coneixement de la fiscalia. Des del partit demòcrata consideren que missatges en què es diu “estas en la LLISTA” són clarament una amenaça i que la situació és preocupant. La consellera general de DA Maria Martisella va lamentar que Martí i Saboya “rebin uns WhatsApp quan estan exercint la seva feina en favor de l’interès general” i va demanar que se separin els temes personals dels polítics. “És un tema que està judicialitzat, i si està judicialitzat no hem de jutjar”, va dir. De la seva banda, el conseller Carles Jordana va assegurar que “són pressions inacceptables” que “passen unes línies vermelles”.
La consellera general de Ld’A Judith Pallarés va qualificar els escrits d’“atac directe” i de “pressions personals”. “Trobo que és lamentable, em sap molt de greu, arribar a aquest extrem és molt trist”, va manifestar. Pallarés va deplorar que s’arribi a “pressions contínues i diàries” i va assenyalar que “com més aviat s’actuï, més aviat s’acabarà això”.
Per altra banda, el conseller general d’SDP Víctor Naudi va apuntar que “això no es pot deixar passar” i va celebrar que l’executiu hagi portat els escrits a la fiscalia. “Tolerància zero envers les amenaces i les coaccions”, va dir, tot i que va destacar que “ja és casualitat” que s’hagi fet públic el cas la vigília de la compareixença dels Cierco al Consell General i va remarcar que “pot fer la sensació” que “s’està desviant l’atenció i es vol anar de víctimes”.
Finalment, la consellera general del PS Rosa Gili va evitar valorar els missatges perquè “tenim poca informació” –tot i apuntar que “no ens fa la impressió que sigui tan important”– i va criticar que “sorprèn la celeritat [del Govern] a l’hora de portar les coses a la fiscalia quan amb altres temes els costa més”.

L'OPOSICIÓ EN PLE CARREGA CONTRA MARTÍ PER NO DESTITUIR ALCOBÉ
Tots els partits de l’oposició exigeixen a Martí que destitueixi el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, per haver estat treballant per a BPA fins almenys un any i mig després de prendre possessió, un extrem que incompleix la llei de govern. Des d’SDP, el secretari d’organització, Joan Marc Miralles, va parlar d’“il·legalitat manifesta” i va acusar Martí de ser-ne “còmplice”. Naudi va apuntar que “no s’hi val a mantenir-se” en el càr­rec, i va indicar que “hauria hagut de dimitir per dignitat”. “Si qui ha de fer complir les lleis no les compleix ens allunyem de l’Estat de dret i anem cap a un sistema anàrquic”, va sentenciar. En aquest sentit, va alertar que el Govern acabarà “sense credibilitat” i “sent no legítim”.
De la seva banda, la consellera general del PS Rosa Gili va assegurar que el ministre “ha perdut la legitimitat” per seguir perquè va estar en una situació “totalment irregular”. “No té cap altra sortida que agafar la porta. Hauria d’haver presentat la dimissió de manera irrevocable”, va etzibar, i va afegir-hi que “si ni els ministres respecten les lleis ja podem plegar tots”. La consellera general liberal Judith Pallarés va apuntar que l’executiu “haurà de prendre una decisió perquè el que va fer el ministre va estar fora de la llei”. Respecte al fet que no hagi dimitit, la liberal va lamentar que “estem acostumats a aquest tipus de resposta per part del Govern”.
Alcobé, en declaracions als periodistes, va reiterar ahir que no té res més a dir a banda que “vaig acabar la feina que se m’havia encomanat anteriorment”, i sobre les peticions de l’oposició, que “cadascú té el seu rol”. Pel que fa a la petició de dimissió dels sindicats de funcionaris, va apuntar que “només puc fer que respectar i treballar amb ells per avançar”.
Etiquetes
Veure’n més
25
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts