Política

“Tot el suport” de Josep Dallerès a Meritxell Mateu

L’exsíndic subratlla que “no la veig algú capaç de jugar a diferents cartes” i que ha fet bé deixant de ser consellera

“Tot el suport” de Josep Dallerès a Meritxell MateuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exsíndic general es mostra incrèdul per l’afer generat al voltant de Meritxell Mateu per haver cobrat com a assessora de BPA de la societat Landstreet sense que es declarés a la CASS la remuneració i respecte que pogués estar defensant interessos privats. Afirma que “conec la integritat de la Meritxell Mateu i em costa creure que de manera conscient se li pugui imputar qualsevol cosa, té tot el meu suport”, i planteja dubtes sobre els fets en assenyalar que “crec que se l’ha manipulat o s’han manipulat els elements, però en tot cas no la veig algú capaç de jugar a dues cartes diferents o a tres o a quatre”.

Josep Dallerès respon amb rotunditat, en una entrevista a COPE Andorra-AD Ràdio, amb un “no ho crec” davant la qüestió si considera que l’exconsellera demòcrata és capaç d’haver defensat al Consell interessos particulars. I precisa que ha conegut el cas per la premsa però que confia en Mateu perquè la coneix des que tenia 12 o 13 anys i era professor seu, del grup de teatre que van fer amb posterioritat, i “sé les tasques que ha fet fora d’Andorra, en particular en la cooperació que va fer a l’Àfrica, que molts dels que l’estan atacant ara no veig pas que fossin capaços de fer-ho”. En la mateixa línia, ressalta la feina que va fer i “la seva implicació amb Andorra a partir del moment que va entrar al servei del ministeri d’Afers Exteriors”.

Quant al fet que Mateu tingués una feina al marge de ser consellera a plena dedicació, Dallerès recorda que al moment d’aplicar la Constitució, el 1994, “les incompatibilitats dels consellers va ser un dels temes que més van costar posar sobre la taula”. I torna a lloar el comportament de la consellera recentment dimitida en explicar que quan va convertir-se en ambaixadora a París va renunciar a un lloc que tenia com a funcionària del govern francès. Ho va fer, emfatitza el membre del PS, “únicament per considerar que era incompatible. Avui suposo que és algú que està sense feina i si no hagués renunciat avui tindria un lloc”.

Dallerès valora la decisió de dimitir de Mateu recordant que va declarar que era per no fer mal a DA i a l’executiu i “possiblement va fer bé perquè és cert que el Govern està rebent pressions de tot arreu, algunes de justificades, d’altres potser no tant, forma part d’aquesta Meritxell Mateu que conec jo i ho dic públicament: té tot el meu suport”. Fa, però, una reflexió sobre l’exconsellera per indicar que “potser si estava a temps ple havia de ser més curosa i parlar amb el síndic. No conec el tema però crec que és algú que és íntegre”.

Josep Dallerès conclou afirmant que la renúncia era procedent perquè “com a mínim fa mal d’ulls” que continués en política després d’haver cobrat de BPA, que és una entitat que s’ha vist involucrada en una intervenció per vinculacions amb el blanqueig de capitals, “en aquest sentit fa bé” de dimitir.

tracking