Col·lectius

Signatures per denunciar el vet a l'avortament a Andorra

Stop Violències les enviarà a la Unió Europea i al Consell d’Europa

Signatures per denunciar el vet a l'avortament a AndorraXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Stop Violències, una associació que dóna suport a les dones i els infants que estan en situació de violència, ha iniciat una campanya per defensar el dret a l’avortament en els tres supòsits bàsics (que l’embaràs sigui conseqüència d’una violació, que suposi un greu perill per a la salut física o psíquica de la dona o per malformacions del fetus) i per denunciar la seva prohibició a Andorra. És per això que han iniciat una campanya de recollida de signatures, oberta a nacionals i residents, en què es demana l’opinió favorable de la ciutadania a la despenalització de l’avortament en aquests tres supòsits.

Les signatures s’enviaran per carta certificada al comissari dels Drets Humans de la Unió Europea i als organismes específics del Consell d’Europa –el Grup d’experts d’acció contra la violència envers les dones i la violència domèstica (Grevio) i a la Convenció sobre l’eliminació de totes les formes de violència envers les dones (Cedaw)–. Conjuntament amb les signatures denunciaran que Andorra està incomplint el conveni d’Istanbul –rubricat pel Principat– sobre la prevenció i la lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica ja que entenen que penalitzar l’avortament és una forma més de violència contra la dona.

Stop Violències va presentar ahir en públic la campanya en un acte en què es va emetre un vídeo amb testimonis d’homes andor­rans sobre l’avortament. La presidenta de l’entitat, Vanessa Mendoza, va explicar que el seu objectiu no és posar les signatures a disposició d’algun grup parlamentari per intentar que es debati el canvi en el Codi Penal.

tracking