economia

Problemes per fer la coloració del gasoli a la duana del Pas

Obliguen una desena de camions a anar a fer el tràmit a la de Sant Julià

Problemes per fer la coloració del gasoli a la duana del PasFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena de camions que transportaven combustible i que van entrar al país per la duana del riu Baladrà es van veure obligats a anar ahir fins a la duana del riu Runer per dur a terme el reglamentari procés de coloració del gasoli per diferenciar el d’ús domèstic del de locomoció, segons van denunciar ahir al Diari fonts de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants (Amtca). Els camions, que portaven a l’interior uns 40.000 litres de gasoli, van haver de creuar tot el país i passar per nuclis urbans. Molts van haver de tornar a fer part del camí de retorn cap al Pas de la Casa, segons quin fos el lloc on havien de descarregar.

Des de l’Amtca es va denunciar la perillositat d’aquest procés a causa de la càrrega que transporten aquests camions i van recordar que sempre se’ls ha comminat a fer el mínim de quilòmetres possible per dins dels nuclis urbans. Des de l’associació es desconeix el perquè de la decisió de la duana del Pas de la Casa i asseguren que és el primer cop que han de viure una situació d’aquestes característiques.

Les mateixes fonts van explicar que per evitar llargs trajectes amb els dipòsits dels camions carregats sempre es fa la coloració just en passar la duana, ja sigui entrant per França o per Espanya. La coloració del gasoli és un tràmit obligatori per evitar que hi hagi picaresca amb aquest combustible, ja que quan es destina a l’ús domèstic el preu de litre és molt més econòmic que quan es destina a ús de locomoció.

tracking