economia

La Batllia decreta la fallida de l'empresa de l'aigua d'Arinsal

Els creditors de la cessió de pagaments tenen un mes per lliurar els justificants dels deutes

La Batllia decreta la fallida de l'empresa de l'aigua d'ArinsalARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia ha decretat la cessació de pagaments i fallida de l’empresa Aigües del Pirineu SL, la societat que gestionava la font de l’aigua d’Arinsal. La batlle ha nomenat administrador judicial de la fallida el saig Xavier Granyó i ha instat els creditors d’Aigües del Pirineu SL a lliurar en el termini de 30 dies des de la publicació ahir al BOPA de l’aute els justificants dels deutes per a la seva verificació i perquè pugui fer-se la relació corresponent. La Batllia va dictar la cessació de pagaments i la fallida de l’explotadora de la planta embotelladora i de la font d’Arinsal el passat 14 de setembre. Aquest és el darrer pas per al tancament definitiu de la planta que es va veure afectada per un brot de gastroenteritis per culpa d’un norovirus que va afectar 4.136 persones a Catalunya que van beure aigua embotellada a la planta d’Arinsal. El passat 4 de maig l’empresa va anunciar el tancament definitiu de la planta, que feia tres anys que havia tornat a funcionar, i l’acomiadament de 10 treballadors.

La investigació per aclarir com va arribar el norovirus a l’aqüífer d’Arinsal encara no ha començat. El ministre de Salut, Carles Álvarez, va explicar fa uns dies que l’executiu es troba en el procés d’adjudicar els treballs d’investigació dels fets i que un cop es prengui la decisió caldrà cert temps per conèixer-ne els resultats.

El Diari va intentar ahir sense èxit posar-se en contacte amb el gerent de l’empresa embotelladora de la font d’Arinsal per conèixer el seu posicionament respecte al decret de la fallida.

tracking