Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
afers exteriors

Juncker es mostra "sensible" a les especificitats d'Andorra

El cap de Govern s'ha reunit avui a Brussel·les amb el president de la Comissió Europea
Martí i Junker, avui a Brussel·les.

Junker es mostra "sensible" a les especificitats d'Andorra

Martí i Junker, avui a Brussel·les.

SFG
Actualitzada 06/10/2016 a les 18:36
El cap de Govern, Toni Martí i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker han refermat  avui el compromís en la negociació per un acord d'associació en la trobada mantinguda a Brussel·les, segons han informat des del Govern en un comunicat. Martí i Junker han fet una anàlisi de la situació de la negociació amb Europa, tan pel que fa el marc institucional compartit amb Mònaco i San Marino, com per la part sectorial que es negocia bilateralment. Ambdós mandataris han celebrat la "mútua comprensió" amb què avança l’acord.
Durant la reunió, el cap de Govern, acompanyat del titular d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha explicat que en el marc de la negociació de l'acord d’associació, s’ha impulsat una dinàmica de treball proactiva, implicant els diferents sectors socials i econòmics. Martí ha explicat a Junker que l’acostament a Europa és un projecte de país i que cal tenir el màxim grau de diàleg i concertació entre les parts.

Per la seva part, Jean-Claude Juncker ha manifestat la voluntat de la Unió Europea d’escoltar les propostes que faci Andorra i s’ha mostrat "especialment sensible", tal com han assenyalat des de l'executiu, per valorar les especificitats que defensa el país en la negociació. De la mateixa manera, ha aplaudit la "valentia i el compromís que el Principat ha mostrat amb la comunitat internacional i amb Europa", indica el comunicat. El president de la Comissió ha celebrat la visita del cap de Govern i ha mostrat la seva predisposició en mantenir pròximes trobades.

Martí també s’ha pogut reunir amb el president del Consell Europeu que representa els 28 estats membres de la UE, Donald Tusk, amb el qual ha conversat al voltant del camí de reformes emprès per Andorra cap a la transparència i la cooperació econòmica. Tusk ha saludat davant Martí i Saboya, el "comportament exemplar" en la trajectòria del país per instaurar un sistema fiscal homologable seguint els estàndards internacionals. També ha tingut en compte els avenços progressius fets en matèria d'intercanvi d'informació fiscal amb l'intercanvi d'informació automàtic, en l'àmbit de l'OCDE i de la Unió Europea, així com els convenis de no doble imposició per internacionalitzar el model econòmic del país. Donald Tusk ha manifestat a Martí la intenció de visitar pròximament Andorra com a símbol de les bones relacions de la institució amb Andorra.

El cap de Govern, de la seva banda, ha afirmat que les negociacions amb Europa avancen al ritme previst, però que cal ser constant en els contactes amb els interlocutors per tal de mantenir les vies de diàleg. I ha informat que el cap negociador de l'acord d'associació del Servei Europeu d'Acció Exterior (SEAE) amb Andorra, Mònaco i San Marino, Thomas Mayr-Harting, així com amb el cap negociador adjunt, Claude Maerten, visitaran Andorra el pròxim 24 d’octubre.

En valoracions davant la premsa, el mandatari ha volgut agrair el suport dels signataris del pacte d’Estat per la seva implicació en aquesta negociació que ha qualificat de "gran oportunitat per al país", també ha reiterat que ha defensat a Brussel·les les especificitats del Principat però també el potencial que Andorra tindrà amb l’accés al mercat interior europeu.

 
Etiquetes
  • #9 Michèle
    (08/10/16 06:55)

    estevet va dir..
    Il me semblait que l'Andorre était une démocratie, vous l'avez perdue vous aussi??? Vous devriez exiger un référendum, à moins que ce ne soit pas permis non plus??? Si vous baissez les bras, c'est évident que vous n'aurez aucun choix à faire, c'est triste

    Respondre
  • #8 Titanic
    (07/10/16 17:29)

    Jean-Claude Juncker és un lacai a sou de la Troica, una titella sense cap al servei del monopoli dictatorial de la UE.Andorra ha venut la seva ànima al diable.

    Respondre
  • #7 estevet
    (07/10/16 15:29)

  • #6 Hardcoore
    (07/10/16 14:39)

    La paraula "sensible" no està en el manual de l'neoliberalisme capitalista, però el terme s'utilitza bastant per despistar.El lèxic i la semàntica són utilitzats àmpliament pel capitalisme com vaselina.

    Respondre
  • #5 Michèle
    (07/10/16 00:26)

    Vous êtes vraiment fous de rejoindre l'UERSS, à croire que votre gouvernement va y gagner quelques euros en sous-main, demandez de voir leurs comptes!!!!!!!! Vous allez rejoindre l'OTAN aussi?? tant que vous y êtes ???

    Respondre
  • #4 Maria
    (06/10/16 23:57)

    Estem morts!

    Respondre
  • #3 Miquel
    (06/10/16 21:54)

    Estem venuts!

    Respondre
  • #2 Requiem
    (06/10/16 20:44)

    El traspàs de poders d'Andorra cap a la UE ja és una realitat, la sobirania d'Andorra és un somni del passat.

    Respondre
  • #1 Philippe LOUVIAU
    (06/10/16 18:25)

    JUNCKER s'écrit avec un " C "

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477