Consell General

PS i SDP demanen l'actuació de la fiscalia

Creuen que la dimissió era inevitable i lamenten la mala imatge i la difícil situació de DA

PS i SDP demanen l'actuació de la fiscaliaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants al Consell General del PS i SDP van ser els que es van mostrar més durs amb les conseqüències que consideren que han de derivar de la dimissió de la consellera demòcrata Meritxell Mateu. En aquest sentit, tant Pere López com Víctor Naudi consideren que la fiscalia té prou elements sobre la taula per obrir una investigació. “Si des de DA algú es pensa que la dimissió tanca l’afer, s’equivoca”, va afirmar, i va afegir que “els fets s’han d’investigar, cal aclarir-los i veure si no hi ha alguna cosa més”. En aquest sentit, va indicar que el “Govern, el ministeri fiscal i el propi partit no poden desentendre’s de la qüestió. Tenen prou elements per investigar”. López va remarcar que “serem exigents i insistirem en aquest tema” ja que considera que “DA ha volgut tancar files i encobrir Mateu”, per la qual cosa la formació s’ha convertit “en còmplice de les seves irregularitats i il·legalitats”.

En termes semblants es va manifestar el conseller d’SDP, Víctor Naudi. “La fiscalia hauria d’actuar d’ofici”, va sentenciar, exposant que el cas “queda tancat des del punt de vista de la imatge, però la fiscalia o a qui li correspongui ha d’actuar per arribar fins al final, si no, serà pitjor”. Naudi considera que “cal restablir la imatge i l’honorabilitat de les institucions i els polítics”, lamentant que darrerament el país surt massa sovint en mitjans estrangers “amb crítiques i confirmant que s’estan produint males pràctiques”. En aquest sentit tots dos polítics van coincidir a valorar que la dimissió de Mateu era “inevitable” i que “era el millor que podia fer”.

Legislar

Menys contundent va ser el conseller general de Liberals d’Andor­ra, Ferran Costa. Instants després que Mateu anunciés la seva dimissió va manifestar que “si creu que ha de fer un pas al costat, entenc que tindrà les seves motivacions”. Costa va apuntar que “la situació era insostenible” i que “potser ara podrem continuar fent l’acció legislativa que ens pertoca de manera més assossegada”. A més, no es va mostrar partidari d’intervenir perquè s’engegui una investigació. “No entrarem a qüestionar causes que es poden judicialitzar. Si algú té evidències documentals que demostrin que s’han comès il·legalitats haurà d’actuar, però no és la feina que ens toca. La nostra feina és legislar des del rigor i la responsabilitat”, va afirmar.

D’altra banda, Pere López va lamentar que la sessió de Consell General hagués estat tant “dura” i va assegurar que “no és agradable fer aquestes preguntes però ens hi hem vist obligats”. En aquest sentit va afirmar que s’ha estat davant d’un cas de “corrupció política” i que gràcies a la seva pregunta i a les proves aportades s’han posat de manifest les “irregularitats”. Si no, va dir, “encara seguiria de consellera”.

tracking