finances

L'Agència Tributària ha validat 11.102 declaracions de l'IRPF i en tramita 1.371 més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Tributària ha validat a 30 de setembre un total d'11.102 declaracions sobre l'IRPF, el 30% de les quals han estat tramitades via Internet, tal com ha manifestat el ministre de Finances, Jordi Cinca, avui al Consell Generala preguntes delsocialdemòcrata Gerard Alís sobre els problemes detectats en el cobramentd'aquest impost. A més a més, tal com ha manifestat Cinca, altres 1.371 declaracions han estat entrades i encara no han estat validades.

Cinca ha destacat que el volum de declaracions tramitades per via telemàtica és destacable tenint en compte que era la primera vegada que es tramitava aquest impost. També ha dit que la voluntat és que en dos o tres anys el 50% de les declaracions es facin per via telemàtica.

El titular de Finances ha admès que hi ha coses a millorar i creu que arran de l'experiència d'aquest any es poden anar introduint aquestes millores. Sobre aquestes mancances, Alís ha acusat el Govern de manca de previsió ja que era previsible que en els darrers dies hi poguessin haver cues i ha destacat, també, que ha mancat informació i ha criticat que la plataforma per fer les tramitacions a través d'Internet no hagi funcionat de la manera correcta. Cinca ha respost que el que no hagués estat eficient era reforçar el servei els darrers dies ja que hagués estat "un sobrecost innecessari" i ha respost que de cara a l'any que ve el Departament de Tributs i Fronteres es reforçarà amb cinc agents de duana, tres administratius i dos inspectors.

Retencions en les pensions

D'altra banda, i pel que fa a la pregunta presentada pel president del grup parlamentari mixt i conseller del PS Pere López sobre les retencions aplicades als pensionistes que perceben una pensió d'Espanya, Cinca ha manifestat que la CASS ha estat "proactiva" ja que en saber que al mes de juny encara s'aplicaven aquestes retencions (tot i l'entrada en vigor del conveni per evitar la doble imposició amb l'Estat espanyol al febrer) va mantenir contactes amb l'organisme espanyol i també s'ha ofert per donar suport als contribuents que hagin de demostrar, davant la Seguretat Social espanyola, la seva residència a Andorra.

També ha recordat que la CASS ja va deixar d'aplicar el mes de març les retencions que aplicava a les pensions que percebien els beneficiaris de la parapública que viuen a Espanya, concretament 4.669, en aplicació del CDI. Cinca també ha exposat que espera que la mesura aplicada per Espanya sigui retroactiva i es retornin els diners que s'han retingut en les pensions. De la seva banda, López ha lamentat que la CASS no hagi estat "una administració amiga" en aquest cas i que s'esperés al mes de juny per actuar.

tracking