Transport

Quatre candidats es presenten al concurs per les línies de bus

Propostes de la Cooperativa, Montmantell, Andbus-Regina Tours i Nadal

Quatre candidats es presenten al concurs per les línies de busXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres companyies i una Unió Temporal d’Empreses (UTE) aspiren a la nova concessió de les línies d’autobús nacional. Ahir es va tancar el termini per presentar les candidatures i és previst que, a finals de la setmana vinent, s’obrin les ofertes presentades.

Dues de les empreses que van presentar recurs administratiu al concurs per falta de concreció i de garanties, la Cooperativa Interurbana i la Hispano Andorrana-Montmantell, finalment han decidit presentar-se. Tot i no estar d’acord amb el plec i, en el cas de la Cooperativa, fins i tot s’està plantejant dur el concurs a la Batllia, han presentat la corresponent oferta. Les dues empreses, adjudicatàries actualment del servei, s’han presentat de forma individual.

Una altra de les que ha dit finalment que sí és Autocars Nadal. L’empresa, que en aquests moments destaca pel servei que uneix el Principat amb Barcelona, es mostrava dubtosa de si fer-ho o no, però finalment s’ha decantat per presentar oferta. La quarta en discòrdia serà la UTE formada per Andbus-Regina Tours, que actualment ofereix una línia regular de bus amb els aeroports de Barcelona i Tolosa, així com el transport escolar.

Tres guanyadors

A diferència dels concursos que s’havien fet fins ara, en aquesta ocasió l’executiu ha previst tres lots –que es podrien adjudicar a empreses diferents: la vall de la Gran Valira, la de Valira d’Orient i la del Nord. I, per evitar les diferències, també es preveu constituir una plataforma gestora de la qual formaran part els guanyadors del concurs. Aquesta serà la que farà d’interlocutora amb l’executiu i de la qual dependrà la unificació dels criteris, la comercialització dels bitllets i serà l’encarregada de mesurar els nivells de qualitat del servei.

tracking