Tribunals

Coresponsabilitat de la víctima d'un accident

La jove, turista polonesa, va ser atropellada per un cotxe que anava a més velocitat de la permesa

Coresponsabilitat de la víctima d'un accidentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia considera coresponsable de l’accident mortal que va succeir el 28 de juliol del 2011 dins del túnel de la Pedrera la dona que va perdre la vida després de ser atropellada quan caminava amb una altra persona per la galeria massanenca. El Tribunal de Corts va jutjar ahir en rebel·lia l’autor de l’atropellament, un resident de nacionalitat francesa de 64 anys. Una vista que va comptar amb la presència de dos dels germans de la víctima, una jove turista polonesa que tenia 33 anys el dia de la mort.

El ministeri públic, després d’analitzar l’informe de la policia sobre l’accident i sentir el testimoni dels agents que el van realitzar, va decidir modificar la qualificació del delicte, ja que s’acusava el resident francès d’un delicte major d’homicidi per imprudència greu i d’un delicte major de lesions per imprudència, per les ferides que va provocar a l’acompanyant de la jove que també va ser atropellat. La fiscalia va convertir en menor el primer dels delictes i en una contravenció penal l’altre, en considerar lleu la imprudència del conductor del cotxe, un Mercedes de gran potència i un model molt luxós. Va demanar al Tribunal de Corts que li imposi una pena de 5 mesos d’arrest nocturn condicional i dos anys de privació del carnet de conduir per l’atropellament mortal i 2.000 euros de multa i un més sense llicència per la contravenció penal.

La fiscalia la considera una imprudència lleu malgrat que l’informe de la policia assenyala que el vehicle circulava a 87 quilòmetres per hora en una via que està limitada a 60. I ho fa perquè creu que les dues víctimes també van cometre una imprudència en estar caminant per dins del túnel, sense cap roba reflectora ni il·luminació. La noia i el noi, que caminaven per l’esquerra en direcció Escaldes-Engordany, van ser atropellats quan estaven creuant la via, de tres carrils (dos de pujada i un de baixada), per anar a la dreta on hi havia una petita vorera. El cotxe, que circulava pel car­ril de l’esquerra en sentit la Massana (el segons dels de pujada), va envestir de ple la jove i de refilada el seu company, que no va patir ferides gaire greus.

El ministeri públic i les defenses consideren que el conductor no va veure la parella pel fet que van decidir creuar per un lloc on hi havia un revolt i sense visibilitat per a l’acusat, que passava del sol a la negror del túnel. A més, la fiscalia assegura que el processat estava més pendent d’una moto que tenia darrere seu que no pas de mirar la carretera.

Quant a la responsabilitat civil, l’acusació pública demana uns 136.000 euros per als familiars de la noia i 8.000 per al ferit. En aquest cas vol que els magistrats dictin que la responsabilitat de l’accident és d’un 50% del conductor i d’un 50% de les víctimes.

tracking