Fiscalitat

La UE ratifica el conveni d'intercanvi de dades fiscals

El ministre de Finances va signar el text el 12 de febrer passat a Brussel·les

La UE ratifica el conveni d'intercanvi de dades fiscalsEC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de la Unió Europea va aprovar ahir definitivament l’acord amb Andorra per facilitar l’intercanvi automàtic d’informació entre el país i els 28 estats membres. “L’acord contribuirà a les mesures dràstiques contra l’evasió d’impostos, exigint als estats membres de la UE i Andorra l’intercanvi d’informació de manera automàtica”, va explicar ahir el consell en un comunicat. Segons l’òrgan comunitari europeu, l’acord ampliarà l’intercanvi automàtic d’informació financera per “evitar que els contribuents ocultin capital dels seus ingressos o actius pels quals no s’han pagat impostos”.

El text validat ahir va ser signat el 12 de febrer passat a Brussel·les entre el ministre de Finances, Jordi Cinca; el ministre de Finances dels Països Baixos i president del Consell de la Unió Europea, Jeroen Dijsselbloem, i el comissari europeu d’Economia i Finances, Fiscalitat i Duanes, Pierre Moscovici. Cinca va destacar que l’acord demostra la voluntat del Principat “de cooperar amb la Unió Europea amb relació a la transparència financera” i complementa “els esforços que s’estan fent”. L’intercanvi de dades sobre els actius i comptes entrarà en vigor el 2018 en base a les dades del 2017.

DEMÒCRATES ESMENARÀ LA NORMA

El grup parlamentari demòcrata presentarà, la setmana vinent, una esmena al projecte de llei d’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal. Segons han explicat fonts de la formació, després de l’estudi encomanat per la formació a experts de la Universitat de Barcelona, s’han detectat algunes incongruències que vulnerarien la Constitució. Una d’elles és que el ministeri de Finances podria signar acords bilaterals amb altres membres de l’OCDE sense necessitat de passar pel Consell General, fet que es vol modificar.

A banda del grup demòcrata, Socialdemocràcia i Progrés (SDP) també té intenció de presentar, avui, esmenes al text. En aquest cas, segons han avançat des de la formació, seran aportacions per millorar el redactat.

Sindicatura ha prorrogat, de nou, el termini per presentar al·legacions al projecte de llei, per petició de totes les forces de l’oposició. La nova data serà dijous de la setmana vinent.

tracking