Reportatge

Motoristes elegants

De moment 33 persones s’han apuntat al ‘The Distinguished Gentleman’s’ al Principat, on s’han recaptat 1.188 euros. L’acte se celebra a 90 països alhora.

Motoristes elegantsTHE DISTINGUISHED GENTLEMAN'S

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Combatre amb elegància el càncer de pròstata i els suïcidis. Això és el que fa The Distinguished Gentleman’s, una iniciativa que va néixer el 2012 a Austràlia i enguany ja congrega noranta països, entre els quals Andorra, que s’ha sumat per primer cop a aquesta reivindicació sobre dues rodes.

Els participants es manifesten emulant l’estil d’una fotografia en la qual apareix Don Draper (John Hamm), protagonista de la sèrie Mad Men, pujat sobre una motocicleta i vestit d’una manera molt elegant, va relatar Marc Casadevall, l’organitzador a Andorra. La trobada se celebrarà el 25 de setembre vinent i es farà el mateix dia a 90 països de tot el planeta, des d’Àsia fins a Amèrica i passant per llocs tan diferents com són l’Afganistan, Líban, Bielorússia, Vietnam, Kenya o Equador.

Els vehicles també concorden amb els de l’època de Mad Men. Així doncs, els conductors pujaran sobre motos antigues, retros, Harleys, scramblers o scooters clàssiques com ara Vespes, va detallar Casadevall.

L’objectiu és assolir els cinc milions de dòlars en tot el món (uns 4,4 milions d’euros) per combatre ambdues coses. Aquests diners els volen aconseguir amb els donatius que fan els participants quan s’inscriuen a la iniciativa. En el cas d’Andorra, de moment s’han registrat 33 participants, entre els quals dues dones, i s’han aconseguit recaptar 1.188 euros, segons la web de l’organització. La recol·lecta de diners es fa tota per internet i a través del portal dels impulsors de la iniciativa. “És una forma més directa i transparent”, va precisar Casadevall.

Al Principat, la jornada motera començarà a les nou del matí a l’avinguda del Ravel Naus Teixidó, a la Massana. Després es desplaçaran a Ordino. Un cop aquí pujaran fins al Mirador del Quer, on pararan per fer-s’hi una fotografia. Canillo, Andor­ra la Vella o Sant Julià són altres parròquies on es podrà veure la desfilada de vehicles sobre dues rodes conduïdes per motociclistes elegants. La parada final tindrà lloc a l’establiment Hardbreak, on els assistents podran dinar. A partir de les tres de la tarda, el grup Bluetonics, que explora i interpreta cançons de blues, animarà la festa. Tot l’ambient de la jornada serà festiu i lúdic. “La idea és que sigui una trobada entre amics i no una competició”, va especificar Casadevall.

tracking