Turisme

Pla per portar a la Seu vols comercials el 2017

Govern i Generalitat treballen perquè l’operador Neilson porti esquiadors aquest hivern

Pla per portar a la Seu vols comercials el 2017Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els governs d’Andorra i Catalunya treballaran conjuntament per dissenyar una estratègia per a l’aeroport d’Andorra-la Seu perquè al llarg de l’any vinent hi hagi les primeres operacions comercials. Així ho van acordar representants de les dues administracions en la trobada que van mantenir ahir a la tarda a Andor­ra la Vella. La reunió va servir per “posar en comú estratègies de dinamització i avançar en la consecució de nous reptes que serveixin per consolidar aquesta infraestructura”, tal com va expressar la Generalitat en un comunicat. En concret, avança que treballa amb companyies com Neilson per tal d’ampliar les destinacions i serveis a partir d’aquest mateix hivern.

La possible presència d’aquesta empresa ja la va avançar al juliol el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Canela, quan va afirmar que l’operador britànic vol impulsar una prova pilot per portar esquiadors del Regne Unit al Principat. Neilson actualment ja opera a Lleida-Alguaire i ofereix paquets turístics per esquiar a Vallnord i Grandvalira.

Pel que fa al balanç d’activitat de la instal·lació, el govern català va publicar que, a data de 31 d’agost, s’hi han registrat 2.119 operacions. Aquesta xifra suposa un increment del 62% respecte a l’any anterior i supera el volum global de tot el 2015. Des de la Generalitat es posa en valor que l’aeroport d’Andorra-la Seu està per davant del de Lleó, Burgos, Badajoz, Ceuta i Algesires, entre altres.

Residus

D’altra banda, durant la reunió també es va tractar l’enviament de residus d’un costat a l’altre de la frontera. El director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, va explicar que es va parlar de la possible arribada de deixalles catalanes per ser cremades al forn incinerador de Ctrasa i va valorar positivament la “llarga relació entre les dues administracions” en aquesta matèria. També es va avaluar l’enviament de residus especials d’Andorra cap a Catalunya i la capacitat de fer campanyes de reciclatge per tal que el Principat n’incrementi el seu percentatge. En concret, anirien destinades “als grans productors” ja que “centrar-nos en ells ens permetrà assolir altes quotes de reciclatge”.

tracking