SAAS

Degradat el cap d'anestesiologia per l'elevat sou

La direcció prescindeix d’un altre anestesista perquè percebia una remuneració molt elevada

Degradat el cap d'anestesiologia per l'elevat souXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els elevats emoluments que rebien els anestesistes Antonio Garcés i Enrique Monclús han estat el motiu pel qual la direcció de l’hospital ha decidit degradar el primer (era el cap d’anestesiologia) i acomiadar el segon. Segons fonts del centre, l’anàlisi del cost de despeses de l’hospital va revelar que els dos professionals tenien ingressos desproporcionats. Per aquest motiu es va tractar de fer una adequació, però els dos professionals van adduir que aquestes eren les condicions amb les quals havien entrat sota la direcció general de Lluís Burgués. El director general del SAAS, Josep Maria Piqué, i el director mèdic, Joan Martínez Benazet, van decidir actuar amb contundència i treure la condició de cap d’anestesiologia a Garcés i acomiadar Monclús. Altres fonts del centre van comentar que Garcés i Monclús eren amics i que a la direcció no li quadraven algunes actuacions amb presumptes tractes de favor. Piqué ha nomenat com a nou responsable del servei Alain Michel, un anestesista que fa molts anys que està a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Les decisions no han estat equivalents perquè les circumstàncies laborals dels dos no eren similars. Garcés havia guanyat, per sorpresa, el concurs per a cap d’anestesiologia i, per tant, té una plaça guanyada a l’hospital. El cas de Monclús és molt estrany. Quan Burgués va amenaçar que faria fora tres membres d’anestesiologia si mantenien la voluntat d’exercir també com a liberals es van crear uns edictes per contractar nous professionals. Monclús hauria estat el guanyador d’un concurs, però el resultat mai no ha estat oficialitzat. Dins del descontrol generalitzat de l’hospital (Monclús fins i tot ha donat amb Garcés sessions clíniques) havia anat treballant i facturant altíssims sous amb gran quantitat d’hores extres sense que mai la seva situació contractual estigués clara. La direcció ha aprofitat aquesta anormalitat laboral per acomiadar-lo. Ara cal esperar a l’evolució, hipotèticament judicial, perquè Monclús defensarà que tenia la plaça guanyada.

Els anestesistes afectats han defensat que si es considera que existeix un excés de retribució no és seva. El cas, però, segons altres fonts properes al ministeri, es troba immers en la política de retribucions salarials exorbitants per a alguns llocs de treball que s’ha produït durant el mandat de Lluís Burgués i que ara es manté sota el de Piqué. L’exemple que posen les mateixes fonts és el del cap de traumatologia, Josep Muñoz, al qual se’l considera un protegit de Piqué ja que és el paradigma de salari absolutament inflat respecte al que li correspondria i, a més, ha portat el departament de traumatologia al nivell històric més baix d’activitat i credibilitat. La protecció a Muñoz, segons les mateixes fonts, aixeca un amplíssim rebuig dins del centre i ha comportat que en el cas d’anestesiologia la crispació encara sigui major. I s’afegeixen les crítiques a la presència del doctor Suso, l’expert en traumatologia que assessorava Burgués, i al qual se’l considera autor intel·lectual del mal funcionament crònic del servei.

tracking